Bomba iš už Atlanto: Šaras – kandidatas treniruoti „Raptors“ | Diena.lt

BOMBA IŠ UŽ ATLANTO: ŠARAS – KANDIDATAS TRENIRUOTI „RAPTORS“

  • 6

Daugeliui diskutuojant apie Kauno „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevičiaus ateitį, už Atlanto pasklido kita sensacinga žinia – Šaras kitą sezoną gali darbuotis NBA.

Žinomas ir įtakingas žurnalistas Adrianas Wojnarowski skelbia, jog Jasikevičius jau turėjo pokalbį su Toronto „Raptors“ prezidentu Masai Ujiri, kuris intriguotas galimybe Šarą paskirti vyriausiuoju Kanados komandos treneriu.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Ujiri buvo atvykęs į Vilnių, kur su Jasikevičiumi bendravo gyvai.

Pastaruoju metu Jono Valančiūno ginamam klubui vadovaujantis Ujiri viešėjo Italijoje, kur jis stebėjo jaunųjų talentų stovyklą.

Jasikevičius sezono metu ne kartą buvo klaustas apie savo ateities planus ne tik Eurolygos, bet ir NBA kontekste, tačiau prioritetą artimiausioje ateityje jis tikino planuojantis teikti elitinei Senojo žemyno lygai.

Tiesa, Šaras nėra vienintelis europietis, minimas kaip kandidatas perimti „Raptors“ vairą. Wojnarowski prieš kiek daugiau nei savaitę skelbė, jog į analogiško pobūdžio pokalbį Ujiri buvo pakvietęs ir italą Ettore Messiną, kuris NBA virtuvėje sukasi jau septynerius metus.

„Raptors“ kandidatų sąrašas tęsiasi ir toliau. Pokalbius su Ujiri turėjo ir Ime'as Udoka, Nickas Nurse'as, Rexas Kalamianas bei Jerry Stackhouse'as. Anksčiau buvo pasirodę pranešimų, jog iš šių specialistų geriausią įspūdį Kanados ekipos atstovams paliko Nurse'as.

Šaras susipažinti su treniravimo darbu NBA šansą turėjo dar prieš metus, kuomet pasistažuoti vasarą jį kvietė San Antonijaus „Spurs“ vairininkas Greggas Popovichius, siūlęs padirbėti NBA vasaros lygoje. Visgi tuomet kaunietis pasiūlymo atsisakė dėl suplanuoto laiko savo vestuvėms.

„Raptors“ klubas įnirtingai ieško naujo vyriausiojo trenerio, po to kai durys buvo parodytos Dwane'ui Casey. Kanados komandos vadovybė liko nepatenkinta klubo rezultatais atkrintamosiose, kai pasirodymą „Raptors“ baigė Rytų konferencijos pusfinalyje, nusileidus Klivlando „Cavaliers“ komandai.

Reguliariajame sezone „Raptors“ pasiekė 59 pergales, Rytuose finišavo pirma ir fiksavo geriausią pasirodymą 82 rungtynių maratone klubo istorijoje.

Tuo metu „Žalgirį“ į Eurolygos finalo ketvertą atvedęs Jasikevičius vasarą neabejotinai sulauks ir pelningų pasiūlymų Europoje.

GALERIJA

  • Šarūnas Jasikevičius
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Šančius

,,Žvaigždės,,nemėgsta kai ant rėkia.Nesupras

Zenka

ar durniau nieko negalėjote sugalvoti? Žalgiris egzistuoja ne dėl Jaskės, egzistuos ir toliau- nesidžiaukit komsomolkos įpėdiniai

Vytis

nieko nuostabaus kad kviecia, cia jiems toks perliukas butu. Tai treneris uraganas, tokiu dar paieskot reik. Tai Lietuvos vytis, tokie vyciai ir buvo musu proteviai. Toki vyti su Saruno veidu kaunieciai mielai priimtu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS