D. Adomaitis: apie rinktinės progresą ir ukrainietiškus pavojus | Diena.lt

D. ADOMAITIS: APIE RINKTINĖS PROGRESĄ IR UKRAINIETIŠKUS PAVOJUS

Po slogaus starto – pragiedruliai Lietuvos rinktinės stovykloje. Pirmadienio treniruotėje „Menora Mivtachim“ arenoje lietuvių ekipoje vyravo puikios nuotaikos – šypsenos, krepšininkų juokeliai ir geras nusiteikimas. Nenuostabu, dvi pergalės iš eilės ir geros perspektyvos grupėje optimizmo turi įpūsti. 

„Čia toks gilesnis“, – į vieną iš komandos draugų juokelių krizendamas reagavo Mindaugas Kuzminskas. Akivaizdu, kad pokštų rinktinėje netrūksta.

Nuotaikos komandoje pakilios, tačiau jau antradienį prieš lietuvių traukinį atsidurs Ukrainos rinktinė. Komanda, kuri į Europos čempionatą atvyko be didelių lūkesčių, tačiau po dviejų nesėkmių iš eilės kiek netikėtai patiesė lietuvių skriaudikus gruzinus.

Rimtas signalas lietuviams?

„Pagrindinis mūsų akcentas – koncentracija į rungtynes ir mes tai suprantame. Pergalė prieš Italiją be pergalės prieš Ukrainą nieko nereikš. Reikia padaryti gerą darbą gynyboje“, – žurnalistams pasakojo Lietuvos rinktinės vairininkas Dainius Adomaitis.

– Ukrainos komandoje kol kas išsiskiria centras Pustovyi. Koks tai žaidėjas?

– Jis – aukštas ir gerai žaidžia du prieš du, gaudo visus kamuolius, kuriuos gynėjai užmetinėja. Kaip su savo ūgiu, jis neblogai juda aikštelėje.

– Lietuvių žaidime kol kas ryškiai pastebimas didelis klaidų skaičius. Akcentuojate tai?

– Ir akentuojame, ir kartais nieko nesakome, bandome įvairiai. Tai – vienas rezervų, kurį reikia gerinti ir tikiu, kad tai padarysime. Nesusikaupimas, kartais tai sunkiai paaiškinama. Kartais kažkas yra ne savo pozicijoje, bloga užtvara ar per vėlyvas perdavimas.

– Komandos žaidimas gerėja. Kur matomas didžiausias progresas?

– Pagrindinis progresas yra mūsų komunikacijoje. Ji ženkliai pagerėjo mūsų gynyboje, paskutinėse rungtynėse be poros momentų tai buvo išnaudota. Svarbus pigių taškų sumažinimas iki minimalaus skaičiaus. Tai turime išlaikyti.

– Nors dažnai žaidžiate žemesniu penketu, puolime puikiai sekasi kovoti po krepšiais. 

– Visą pasiruošimą tai buvo, norime žaisti, kad kovoje dėl kamuolio dalyvautų trys žaidėjai. Be to, turime mobilius didelius, kurie tai daro geriau.

– Ką manote apie tai, kad kai kurie rinktinės žaidėjai nusprendė nebendrauti su žiniasklaida?

– Negaliu to komentuoti, nes pirmą kartą tai girdžiu.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS