D. Adomaitis sulaukė teigiamo atsakymo iš „Pacers“ dėl D. Sabonio žaidimo rinktinėje | Diena.lt

D. ADOMAITIS SULAUKĖ TEIGIAMO ATSAKYMO IŠ „PACERS“ DĖL D. SABONIO ŽAIDIMO RINKTINĖJE

Jungtinėse Amerikos Valstijos (JAV) viešėjęs Dainius Adomaitis į Lietuvą sugrįžo su džiugiomis žiniomis. Indianos „Pacers“ vadovus aplankęs rinktinės strategas išgirdo teigiamą atsakymą dėl šiame klube spindinčio Domanto Sabonio dalyvavimo rinktinėje artėjančią vasarą.

„Su generaliniu direktoriumi grįžome į tą situaciją, kuri buvo praėjusią vasarą, ir jam ji buvo nelengva. Tos trys pusės: rinktinė, žaidėjas ir klubas. Vis dėlto, šioje vietoje reikia pasirinkti tą situaciją tokią, ypač su jaunais žaidėjais, kad tai būtų gerai žaidėjui.

Manau, tas sprendimas, kad Domas pasiliko ir dirbo vasarą su komanda, buvo teisingas ir vadovai pasakė vieną: „Mes nedarysime jokių kliūčių ir džiaugsimės, jog mūsų žaidėjai žais rinktinėje“, – „Delfi“ spaudos konferencijoje kalbėjo D. Adomaitis, tokios pat pozicijos sulaukęs iš Toronto „Raptors“, kurioje žaidžia Jonas Valančiūnas.

Jis taip pat pridūrė, jog toks parodytas dėmesys NBA klubams iš rinktinės atstovų – ypatingai svarbus, kadangi žaidėjų komandos vadovai visą situaciją gali išgirsti iš pirmų lūpų, o ne susirašinėjimo būdu.

„Kalbant ir su vienu, ir su kitu generaliniu direktoriumi, jie pasakė, kad yra be galo malonu, jog atvažiuojate, domitės. Tas yra aktualu jiems, nes jie didelį dėmesį skiria individualiam žaidėjų tobulėjimui, ir tada galime susiderinti grafikus. Viskas – labai paprasta ir praktiškai per vieną susitikimą tu gali viską nuspręsti.

Labai tikiuosi, kad gal net abu generaliniai direktoriai apsilankys Lietuvoje, gal ir į rinktinės rungtynes ar į kažkurį langą“, – tęsė rinktinės specialistas.

Tuo metu išplėstiniame sąraše esančio Donato Motiejūno dalyvavimas antrojo lango metu kol kas neaiškus. D. Adomaitis atskleidė, jog Šandongo „Golden Stars“ rudenį pareiškė nenorinti išleisti lietuvio dalyvauti atrankoje į pasaulio čempionatą, o dabar atsakymo dar nėra pateikusi.

Antrasis atrankos turas vyks vasario 23 ir 25-26 dienomis, trečiasis – birželio 28-29 ir liepos 1-2 dienomis, o rugsėjį startuos antrasis kvalifikacijos etapas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS