D. Motiejūno planus prisijungti prie rinktinės gali sujaukti naujas klubas | Diena.lt

D. MOTIEJŪNO PLANUS PRISIJUNGTI PRIE RINKTINĖS GALI SUJAUKTI NAUJAS KLUBAS

  • 1

Nors kontrakto neturintis Donatas Motiejūnas planuoja liepos 30-ąją prisijungti prie Palangoje stovyklaujančios Lietuvos rinktinės, tačiau tokius planus gali visiškai sujaukti naujoji aukštaūgio komanda.

Rinktinės kandidatas tinklalapiui „24sek.lt“ pripažino, jog išlieka tikimybė, kad viskas gali susiklostyti kaip ir Domantui Saboniui – NBA klubas gali rekomenduoti sezonui ruoštis individualiai.

„Turbūt reikėtų elgtis taip, kaip pasielgė Domantas. Žinoma, visais būdais bandyčiau rasti kompromisą, bet jeigu griežtai pasakytų, kad ne, tai tektų jiems paklusti. Tikriausiai viskas nutiktų panašiai, kaip nutiko su Domantu“, – teigė D. Motiejūnas.

Noru apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius trykštantis kaunietis nuo liepos 1-osios aktyviai ieško naujos karjeros stotelės, tačiau tas paieškas stabdo nerimtas NBA klubų požiūris į po nugaros traumos atsigavusį atletą.

„Situacija yra tokia, kad ne vienas klubas siūlė kontraktą, bet siūlė minimalų atlyginimą. O man savo kailiu jau teko patirti, kaip yra elgiamasi su žaidėjais, kurie pasirašo minimalias sutartis. Aš noriu žaisti. O dažniausiai į žaidėjus pasirašius minimalius kontraktus visai kitaip žiūrima. Jeigu nori, kad tave gerbtų, reikia arba papulti į labai gerą komandą, arba turėti geras sąlygas“, – sakė lietuvis.

Jo prioritetas – rungtyniavimas NBA, kur jis žaidė nuo 2012 metų. Visgi Motiejūnas rimtai pareiškė, kad atėjus tam tikrai datai, puolėjas galiausiai gali pradėti dairytis klubo Europoje.

„Kalbėjau su agentu ir pasakiau jam tikslią datą. Jeigu iki tos datos niekas neišaiškėja, aš nebenoriu žiūrėti į NBA ir tada žiūrėsiu į Europą, – atskleidė Motiejūnas. – Aišku, daug kas gali nutikti, bet aš irgi pasakiau, kad nenoriu laukti iki paskutinės minutės.“

Paklaustas, ar taip galimų pasirinkimų galėtų būti ir Kauno „Žalgiris“, D. Motiejūnas tvirtino: „Viskas yra įmanoma. Bet iš jų nesulaukiau jokio signalo. Nors galvoju, kad ir jiems tokia situacija kiek netikėta ir, kad bus tokia galimybė mane įsigyti.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

as

bet Pau Gasol, kuris zais uz ispanu rinktine, ka tik pasitvirtino kontrakta "Spurs" ekipoje ir be problemu. D.Motiejunas irgi turetu buti ryztingesnis ir tvirtai pasakyti aniems, kad zais uz Lietuva neisvengiamai. O po to kad ir tvanas. Uzsitupejo zmogus, o Lietuvoje reikalingas, jeigu jau potrauminis, tai kiek ten ji stumdys dar? Tik reikia netingeti. Pakalbeti jis moka, reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS