D.Adomaitis apie naujuosius Europos čempionus: Prancūzijoje krepšinis - ne religija | Diena.lt

D.ADOMAITIS APIE NAUJUOSIUS EUROPOS ČEMPIONUS: PRANCŪZIJOJE KREPŠINIS - NE RELIGIJA

Pasak Prancūzijoje žaidusio D.Adomaičio, Europos čempionų šalyje krepšinio nėra tarp populiariausių sporto šakų, bet rinktinės žvaigždes žmonės pažįsta

Vilniaus "Lietuvos ryto" vyriausiojo trenerio Dirko Bauermanno asistentas Dainius Adomaitis pats neturėjo gerų galimybių pažiūrėti Europos krepšinio čempionato Slovėnijoje finalo, per kurį Lietuvos rinktinė 66:80 pralaimėjo Prancūzijos komandai. Jis su "Lietuvos ryto" klubu viešėjo Vokietijoje, kur Vilniaus ekipa dalyvavo draugiškame keturių komandų turnyre.

"Lietuvos rytas" 86:76 įveikė Salonikų "Aris" (Graikija), 79:81 nusileido Bambergo "Brose" (Vokietija) ir 79:90 - Bandirmos "Banvit" (Turkija).

Pats D. Adomaitis, būdamas krepšininkas, ketverius metus (2003-2007) praleido Prancūzijoje, kur gynė "Gravelines" klubo spalvas.

Nors treneris teigia, kad Prancūzijoje krepšinis vargiai patektų į populiariausių sporto šakų dešimtuką, jus yra įsitikinęs, kad bent jau Graveline Prancūzijos rinktinės lyderį Tony Parkerį tikrai atpažintų.

- Ilgokai žaidėte Prancūzijoje. Prancūzų, matyt, pažįstate. Ar teko prieš ar po finalo bendrauti jo tema su jais?

- Kaip tik prieš finalą bendravome su mano klubo buvusiu prezidentu. Ir juokais tikinome vienas kitą: jis - kad laimės Prancūzija, aš - kad Lietuva. Bet į detales nesigilinome.

- Pats prieš finalą galvojote, kad lietuviai laimės?

- Aišku. Labai tikėjausi, kad laimės ir labai norėjau, kad laimėtų. Visi, pamenu, džiaugėsi, kad žaisti teks su prancūzais, nes su jais mūsų vyrai jau buvo žaidę ir laimėję. Bet finalas - visai kita istorija. Jis parodė, kad visi prieš tai buvę rezultatai nieko nereiškia. Tas 40 minučių reikia žaisti iš naujo, pamirštant viską, kas buvo.

- Grįžkime į Prancūzija. Ar krepšinis tenai yra populiarus?

- Krepšinis Prancūzijoje yra populiarus mažesniuose miestuose. Megapoliuose populiariausias yra futbolas. Bet yra ir kitos sporto šakos, kurios toje šalyje yra populiaresnės už krepšinį: regbis, rankinis, tenisas, "Formulės-1" lenktynės, dviračių sportas. Krepšinis - į dešimtuką sunkiai patenkanti sporto šaka.

- Nejaugi dauguma prancūzų nežino Tony Parkerio?

- Žino. Prancūzija yra labai didelė šalis, bet sportu besidominti. Rinktinėje žaidžiantys krepšininkai yra tikrai žinomi. Ypač jie žinomi tuose regionuose, tose vietose, kur yra suburtos krepšinio komandos.

- Jūsų miestelis - buvo savotiška krepšinio oazė?

- Man teko žaisti Graveline, nuo jos artimiausias Prancūzijos aukščiausios futbolo lygos klubas - Lilyje. Todėl mieste krepšinis buvo, galima sakyti, sporto šaka nr. 1, salė - visada pirma. Prancūzijos rinktinės žaidėjai miestelyje buvo tikrai atpažįstami ir populiarūs žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jurgis

jei butu zaides pagrindinis-startinis penketas-prancuzai butu ant menciu paguldyti....Na leido pailset...tai ir rezultatas...,nors nemanau kad negalima butu buve istemt neilsejus....,kaip kad tempia kitu saliu pagrindo zaidejai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS