D.Adomaitis su šypsena: Italijoje skanus maistas ir daug draugų | Diena.lt

D.ADOMAITIS SU ŠYPSENA: ITALIJOJE SKANUS MAISTAS IR DAUG DRAUGŲ

Dainius Adomaitis nesureikšmina FIBA karo su Eurolyga pasekmių. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris mano, jog jo auklėtiniai, nors ir ramūs dėl savo turnyrinės padėties pasaulio čempionato atrankoje, ras motyvacijos kibti į atlapus Italijos komandai.

Mūšis su Apeninų pusiasalio krepšininkais vyks jų tvirtovėje ketvirtadienio vakarą. Paklaustas, kokie bus pagrindiniai akcentai prieš rungtynes su italais, D.Adomaitis atsakė:

„Turėsime dvi treniruotes čia, vieną Italijoje. Svarbu, kad informaciją, kurią suteikėme žaidėjams, liktų ir jie ją atsimintų per rungtynes. Bandysime pasirengti kuo geriau“.

- Treneri, kokia, jūsų akimis, yra dabartinė Italijos rinktinė?

- Galima pasakyti, kad labai emocinė ir energetinė komanda. Labai daug dalykų, kuriuos jie daro pagauti emocijų ir gerų bangų. Su jais nereikia daryti klaidų puolime, neleisti pulti greitai, nes ten jie yra geriausi.

– Kuo šios rinktinės skirsis braižas nuo buvusių?

– Pagrindinis akcentas buvo išbandyti jaunus žaidėjus, kurie yra aukštaūgiai. Mūsų perimetro žaidėjai informaciją prisimena gerai. Jie ir bus didžiausia mūsų jėga.

– Kokie didžiausi iššūkiai laukia jaunimo?

– Didžiausias iššūkis – padaryti savo darbą gerai.

– Kiek gali būti svarbūs M.Gebenas, M.Echodas ir G.Masiulis?

– Svarbiausia yra jų energija, kad suteiktų intensyvumo. Taip pat jie turi gerai gintis.

– Italų stiprybė taip pat yra perimetro žaidėjai?

– Taip, būtent ten jie yra stipriausi, nors dar ir nežinome, kokia bus galutinė sudėtis. Aradori, Gentile yra tie žaidėjai, kurie imasi daugiausiai iniciatyvos.

– Kokie motyvai nulėmė, kad atsisakėte A.Kulbokos, Š.Vasiliausko ir E.Kairio?

– Norėjome pasižiūrėti kai kuriuos jaunus žaidėjus. Trenerių kolektyvas priėmė tokį sprendimą.

– Į Italijos rinktinę sugrįžta A.Gentile. Ko tikitės iš jo?

– A.Gentile visada buvo didelis vardas Italijos krepšinyje. Visada buvo vienas talentingiausių žaidėjų ir dabar išlieka pavojingiausias, kuris gali iššauti bet kuriose rungtynėse. Mums reikia padaryti viską, kad neiššautų prieš mus. Jam skirsime daug dėmesio.

- Pats esate rungtyniavęs Italijoje. Kas jums įsiminė iš tų laikų?

- Kad ten skanus maistas, graži šalis, ten liko ir gerų draugų (šypsosi. - aut. past).

– Dėl turnyrinės pozicijos komandų motyvacija bus skirtingame lygmenyje. Ar jūsų auklėtiniams netrūks noro?

– Manote, kad mes neturėsime motyvacijos? Čia klaidingiausias požiūris, kai tu žaidi rinktinėje. Baikite, tikrai nė vienam iš jų nestinga motyvacijos ir jie visi nori įrodyti, jog yra verti vietos.

– Kaip vyks darbas „Ryte“, kai nebus jūsų ir M.Brazio?

– Vyresni žaidėjai gavo poilsio, jaunesni prisijungė prie „Perlo“. Bus daugiau treniruočių treniruoklių salėje ir daugiau individualaus darbo, ko stinga sezono metu.

- Italijos rinktinėje bus du Eurolygos žaidėjai, o mūsų rinktinėje nebus Italijos klube rungtyniaujančių Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio. Ar nejaučiate savotiškos neteisybės?

- Jūs klausiate tokių klausimų, į kuriuos patys žinote atsakymus. Nereikia pilstyti iš tuščio į kiaurą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS