Dėl teisėjavimo pykęs Š. Jasikevičius: negavome pagarbos | Diena.lt

DĖL TEISĖJAVIMO PYKĘS Š. JASIKEVIČIUS: NEGAVOME PAGARBOS

Šarūnas Jasikevičius norėjo į Kauną sugrįžti pirmaujant 2-0, bet jis ir jo komanda turi pasitenkinti lygybe. Visgi Šaras įsitikinęs – pralaimėjimas antrose ketvirtfinalio rungtynėse Pirėjuje jo auklėtiniams suteikė patirties, kuri pravers likusioje serijoje.

„Žalgiris“ penktadienį 68:79 nusileido „Olympiakos“, kuri išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1.

„Tokiose serijose krepšinis nueina į antrą planą. Apie taktikas galime šnekėti žymiai vėliau. Tai yra labai aukšto lygio atmosfera, labai aukšto lygio intensyvumas ir reikia tai praeiti“, – po dvikovos kalbėjo Jasikevičius.

Visas rungtynes reiškęs pastabas teisėjams, Jasikevičius po dvikovos taip pat metė akmenį į jų daržą. „Žalgirio“ strategui užkliuvo tai, kad „Olympiakos“ mačą pradėjo mesdami 11 baudų, kai kauniečiai per analogišką atkarpą nė karto nestojo prie baudų metimo linijos.

Mačo pradžioje „Žalgiriui“ buvo užfiksuotos 7 pražangos, kai „Olympiakos“ – 2.

„Labai aiškiai pirmajame kėlinyje negavome jokios pagarbos iš teisėjų, – sakė Šaras. – Tie skaičiai parodo, kad absoliučiai nebuvo lygus traktavimas. Ir rungtynių metu buvo daug tokių svarbių detalių šiuo klausimu.“

Rungtynių vyriausiuoju arbitru dirbo slovėnas Saša Puklas, kuris pastaruosius kelis metus yra savotiškas „Olympiakos“ pergalių palydovas. Šį ir praėjusį sezoną šiam teisėjui švilpiant Pirėjo klubo rungtynėse, „Olympiakos“ rezultatas su penktadienio pergale yra 10-1.

Rungtynių metu Jasikevičius su Puklu ne kartą kalbėjo ir atlaidžiau, ir pikčiau, ir ironiškai šypsojosi, ir plojo, ir mojo ranka į jo sprendimus.

 

Pirmoje mačo dalyje Šaras net šūktelėjo, kad Puklas švilpia viską, ką gali, tačiau po dvikovos viešai teisėjo neįvardijo.

„Nereikia minėti pavardžių. Sakau, rungtynių pradžia buvo labai įdomi, nereikia to slėpti. Negavome iš pradžių lygaus traktavimo ir tai labai atsiliepė mūsų agresijai. Stengiausi, kad vyrai to neprarastų. Norėjau, kad eitų visi išsibauduotų, bet kad nenukirstų agresijos lygis. Bet tai kažkiek žmogaus natūra ir tas agresijos lygis nukrenta, pradedi kažkiek saugotis. Tai turi būti mums dar viena gera pamoka ir mes turime būti pasiruošę kentėti kentėti kentėti. Kito kelio nėra prieš tokią puikią komandą“, – sakė Šaras.

Techninėmis pražangomis šiame mače buvo nubaustas „Žalgirio“ atsarginių žaidėjų suolas, Axelis Toupane'as ir Brandonas Daviesas. Suolelis dar mačo pradžioje gavo įspėjimą, Toupane'as nuobaudos sulaukė už emocijas po to, kai prieš jį nebuvo užfiksuota pražanga, o Daviesas dvikovos pabaigoje įsivėlė į žodžių mūšį su Jamelu McLeanu ir analogiškai nubausti buvo abu.

„Stengiausi paruošti komandą dėl provokacijų, bet tai visgi reikia patirti“, – sakė Jasikevičius.

Nemažą rungtynių dalį į Jasikevičių vienas iš tribūnose sėdėjusių žiūrovų švitino žaliu lazeriu. „Taikos ir draugystės“ rūmuose Šarui tai – nieko naujo, o po dvikovos paklaustas apie šį epizodą, jis netgi pralinksmėjo.

„Švitina į mane, o man mesti nereikia. Tada nešvitina į žaidėjus. Tegul tik švitina, – pareiškė Jasikevičius. – Burną uždengtų, būtų dar geriau.“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gk

Teisejai buvo nevienodai abiems komandoms vienodai teisingi, Saras teisus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS