„Kibirkštis“ po metų pertraukos nugalėjo „Sūduvą“ | Diena.lt

„KIBIRKŠTIS“ PO METŲ PERTRAUKOS NUGALĖJO „SŪDUVĄ“

  • 0

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda pergale pradėjo 2018 metus Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Dar pirmame kėlinyje 15 taškų deficitą turėjusios vilnietės 89:84 įveikė čempionate pirmaujančias Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkes ir nutraukė jų 8 iš eilės pergalių seriją.

„Kibirkštis“ paskutinį kartą „Sūduvos“ klubą buvo įveikusios prieš kiek mažiau nei metus.

„Kibirkšties“ komandai tai buvo 9 pergalė per 13 čempionato rungtynių ir vilnietės toliau išlieka trečioje turnyro lentelės pozicijoje.

Šiame susitikime su LMKL čempionėmis „Kibirkšties“ komandai negalėjo padėti rezultatyviausia žaidėja Gabija Meškonytė ir jaunosios Eglė Zabotkaitė ir Miglė Purlyte.

„Sūduvos“ komanda dviženklį pranašumą susikrovė jau pirmame rungtynių kėlinyje. Puikų puolimą pademonstravusios suvalkietės po 10 minučių kovos pirmavo 24:13, o viešnias į priekį vedė amerikietė Stephanie Garner, kuri pelnė 10 taškų.

Tačiau jau antrajame ketvirtyje „Lietuvos ryto“ arenoje susirinkę žiūrovai pamatė kitą „Kibirkšties“ veidą. Puikus Dalios Donskichytės ir Shenitos Landry duetas leido ne tik išlyginti, tačiau ir paskutinę sekundę persverti rezultatą (40:39).

Trečiame ketvirtyje „Kibirkštis“ ir išlaikė gerą žaidimą. Vilnietės sėkmingai išnaudojo persvarą puolime, pataikė kelis tolimus metimus ir pačios susikrovė dviženklę persvarą. Po paskutinę ataką pataikyto tolimo Lauritos Jurčiūtės metimo, skirtumas šoktelėjo iki 14 taškų (68:54).

Ketvirtame kėlinyje ir toliau puikų žaidimą demonstravo L.Jurčiūtė, kuri pelnė 5 taškus be atsako ir didino „Kibirkšties“ pranašumą iki 19 taškų. Tiesa, tada lyg sustojusios sostinės krepšininkės leido varžovėms pajusti žaidimo ritmą.

„Sūduva“ pataikė kelis tolimus metimus ir eilės ir sumažino atsilikimą iki vienženklio. Likus 1 minutei, komandas skyrė 6 taškai, tiesa, „Kibirkštis“ išlaikė pranašumą ir šventė pergalę.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Laurita Jurčiūtė. Gynėja pelnė 18 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Laura Juškaitė įmetė 17 taškų (9 atk. kam., 6 rez. per.), Shenita Landry – 16 (6 atk. kam.), Dalia Donskichytė – 13, Deanna Mayza – 12 (4 rez. per.), Urtė Slavickaitė – 8, Agnė Bobinaitė – 3, Ieva Savickaitė – 2.

„Sūduvos“ komandoje Stephanie Garner pelnė 32 taškus, Danielle Mc Cray – 15, o Neringa Skadaitė – 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS