E. Kučiauskas: reikia pamiršti reguliarųjį sezoną | Diena.lt

E. KUČIAUSKAS: REIKIA PAMIRŠTI REGULIARŲJĮ SEZONĄ

  • 0

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) jau penktadienį prasidės atkrintamųjų ketvirtfinalio etapas, kuriame savo varžovų sekmadienį sulaukė ir reguliariojo sezono metu pirmą vietą užėmęs Šakių „Vytis“.

Šakiškiai ketvirtfinalyje susigrums su Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komanda, kuri aštuntfinalio serijoje rezultatu 3:0 susitvarkė su Gargždų sporto centro komanda.

Vyriausiasis „Vyčio“ komandos treneris Erikas Kučiauskas prieš artėjančią ketvirtfinalio seriją klubo puslapiui papasakojo apie tai, kaip komanda išnaudojo laiką aštuntfinalių metu, įvertino būsimų varžovų pasirodymą aštuntfinalyje ir žvelgė į jau penktadienį prasidėsiančią seriją.

Pasak stratego, „Vytis“ praėjusią savaitę iš ritmo neiškrito ir sužaidė dvejas kontrolines rungtynes. Tiesa, varžovai nebuvo tie, kurių treneris norėjo.

„Tą savaitę derinome su lauke vykusiomis fizinio pasirengimo treniruotėmis, o savaitgalį sužaidėme dvejas kontrolines rungtynes. Norėjosi sužaisti su LKL rungtyniaujančiomis Prienų ir Alytaus komandomis, bet dėl tam tikrų priežasčių susitarti nepavyko. Teko greitai ieškoti sprendimų, tad sužaidėme su „Raseinių“ komanda ir Edo Nickaus treniruojama „Atleto“ ekipa. Sprendėme savo uždavinius – kai kas gavosi, kai kas nelabai. Daugiausiai dėmesio skyrėme gynybai, kurią bandysime naudoti ir ketvirtfinalio serijoje“, – pasakojo 47-erių metų treneris.

Nors klaipėdiečiai aštuntfinalio seriją laimėjo sausu rezultatu 3:0, E. Kučiauskas pripažino, kad ten tikėjosi atkaklesnės kovos.

„Tiesą sakant, tikėjausi ilgesnės serijos, nes Gargždų komanda yra labai patyrusi, turi keturis krepšininkus, kurie žaidę LKL čempionate ir kai teko su jais žaisti reguliariojo sezono metu, buvo nelengva, nes ten vyrai žaidžia ne tik su kojomis ir plaučiais, bet ir su galva. Galvojau, kad kova bus rimtesnė, bet galbūt pritrūko jėgų. Pirmose rungtynėse šlubavo pataikymas, antrose rungtynėse vyko atkakli kova, bet gale jie prametė daug baudų metimų. Jei tie metimai būtų sukritę, galbūt serija būtų prasitęsusi“, – svarstė „Vyčio“ vairininkas.

Prieš ketvirtfinalio seriją buvęs krepšininkas išskyrė „Neptūno-Akveservis“ gretose rungtyniaujantį Vytautą Šarakauską bei pabrėžė atkrintamųjų varžybų svarbą.

„Klaipėdoje nėra lengva žaisti, nes ten ir žiūrovų prisirenka, komanda gerai sukomplektuota, o ir Vytautas Šarakauskas gerai atrodo. Žaisime su rimtu varžovu ir reikia pamiršti tai, kas vyko reguliariojo sezono metu, nes tik dabar prasideda lemiamos kovos, kuriose svarbus bus kiekvienas kamuolys ir sprendimas. Viskas labai greitai gali pasisukti į abiejų komandų pusę. Per tą savaitę pasigydėme traumas, pasitaupėme ir manau, kad būsime pasiruošę“, – mintimis dalinosi strategas.

„Vyčio“ ir „Neptūno-Akvaservis“ serija penktadienį prasidės Šakiuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS