„EuroBasket“ iššūkius įvardys Stambule | Diena.lt

"EUROBASKET" IŠŠŪKIUS ĮVARDYS STAMBULE

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šiandien sužinos varžovus, su kuriais kitąmet teks kautis Europos čempionato finalo turnyre, tačiau jau aišku, kurių konkurentų mūsiškių grupėje nebus.

Burtus stebės ir A.Sabonis

"EuroBasket 2017" burtai, suskirstysiantys 24 komandas į keturias grupes, šiandien bus ištraukti Stambule (Turkija).

Procedūros, kurią tiesiogiai stebės ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis bei generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, išvakarėse Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) paskelbė pajėgumo krepšelius. Lietuvos rinktinė kartu Ispanijos, Prancūzijos ir Serbijos ekipomis pateko į pirmąjį.

Tad savo grupės turnyre, kuris vyks Tel Avive, mūsiškiai nesusitiks nei su ispanais, prancūzais ir serbais, nei su varžybų šeimininkais Izraelio atstovais (3-iasis krepšelis), nes šios šalies krepšinio federacija, pasinaudojusi FIBA numatyta sąlyga, Lietuvą pasirinko kaip partnerę.

Tai padarė ir kitos trys šalys, grupių turnyrų organizatorės: suomiai pasikvietė islandus, turkai – rusus, rumunai – vengrus. Šios komandos per pirmą "EuroBasket 2017" etapą irgi išvengs akistatų su Europos vicečempionais lietuviais.

Tarp kandidatų – latviai

Kokių varžovų Lietuvos krepšininkai gali tikėtis?

FIBA krepšeliuose liko: 2-ajame – graikai, latviai, italai ir čekai, 4-ajame – slovėnai ir gruzinai, 5-ajame – lenkai, juodkalniečiai, vokiečiai ir belgai, 6-ajame – britai ir ukrainiečiai.

2015-aisiais "EuroBasket" D grupėje lietuviai rungtyniavo su Latvijos (68:49), Čekijos (85:81), Belgijos (74:76), Estijos (64:62) ir Ukrainos (69:68) komandomis.

"Gerbiame ir mylime savo brolius lietuvius, tačiau būtų gerai pasimatymą su jais atidėti iki atkrintamųjų varžybų", – lyg juokais, lyg rimtai svarstė Latvijos rinktinės strategas Ainaras Bagatskis.

"Mūsų krepšinio lygis kol kas ne toks, kaip Ispanijos, Lietuvos ar Slovėnijos, bet pastarieji keleri metai nuteikia optimistiškai. Pirmiausia dėl to, kad nemažai žaidėjų kaupė patirtį Ispanijos, Italijos, Prancūzijos klubuose, turime atstovų ir JAV studentų krepšinio lygoje", – kalbėjo Ukrainos nacionalinės komandos vyriausiasis treneris Jevgenijus Murzinas.

Rusai bus saugūs?

Netikėta tai, kad Suomijos partnere tapo ne didesnę krepšinio turistų armiją galinti atsiųsti kaimynė Estija, bet Islandija, o Turkija pasirinko Rusiją, su kuria neseniai svaidėsi ne vien politiniais žaibais.

Vos paaiškėjus, kad rusai rungtyniaus Stambule, Turkija oficialiai patvirtino garantuosianti ypatingą saugumą Rusijos sportininkams ir turistams.

Šiemet vasarį Stambule "Fenerbahçe" futbolo klubo gerbėjai akmenimis bombardavo Maskvos "Lokomotiv" sirgalių autobusą.

Kovo mėnesį per Stambule įvykusias Europos tinklinio konfederacijos taurės turnyro finalo rungtynes "Galatasaray" klubo aistruoliai arenoje iškoneveikė ir šiukšlėmis apmėtė Krasnodaro "Dinamo" ekipos žaidėjas.

Spalio 14-ąją Stambule per vyrų krepšinio Eurolygos rungtynes "Galatasaray" sirgaliai svaidė monetas ir žiebtuvėlius į Maskvos CSKA žaidėjus.

Medalius dalysis Stambule

"EuroBasket 2017" finalinio etapo varžybos, kaip ir užpernai, vėl vyks keturiose šalyse, šį kartą – Suomijoje, Izraelyje, Rumunijoje ir Turkijoje.

Grupių turnyrai numatyti rugpjūčio 31-ąją – rugsėjo 8-ąją Helsinkyje, Tel Avive, Kluže ir Stambulo "Abdi Ipekçi" arenoje.

Aštuntfinalio (9–10 d.), ketvirtfinalio (12–13 d.), pusfinalio (14–15 d.) kovos ir mačai dėl medalių (17 d.) vyks Stambule, "Sinan Erdem" arenoje.

FIBA patvirtino, kad krepšininkai rungtyniaus ant "Junckers" kompanijos parketo, o kamuolius pateiks "Molten".

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS