Eurolyga: „Žalgiris“ įveikė „Real“ ir pateko į stipriausiųjų aštuntuką | Diena.lt

EUROLYGA: „ŽALGIRIS“ ĮVEIKĖ „REAL“ IR PATEKO Į STIPRIAUSIŲJŲ AŠTUNTUKĄ

  • 9

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai padarė tai, kas dar prieš mėnesį atrodė sunkiai tikėtina. Paskutinėse Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse žalgiriečiai ketvirtadienį išvykoje 93:86 (25:27, 21:10, 20:23, 27:26) nugalėjo čempionės titulą ginančią Madrido „Real“ (Ispanija) komandą ir antrus metus iš eilės iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį.

Reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ baigė šešiomis pergalėmis iš eilės ir užėmė aštuntąją vietą.

Rungtynės prasidėjo rezultatyviai, o po pirmųjų 10 min. Madrido ekipa pirmavo 27:25. Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ vienai rezultatyviausių Eurolygos komandų leido įmesti tik 10 taškų ir įpusėjus mačui, svečiai pirmavo 46:37.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ laikė iniciatyvą savo rankoje ir 27-ąją min. įgijo 16 taškų pranašumą (61:45). Tuomet šeimininkai įsižaidė ir ėmė mažinti atsilikimą. Vos per tris minutes „Real“ priartėjo iki 6 taškų (60:66). Ketvirtojo kėlinio viduryje rezultatas tapo lygus 74:74. Nesulaikomai žaidęs Madrido komandos aukštaūgis Walteris Tavaresas išvedė šeimininkus į priekį 77:76, bet į tai žalgirietis Brandonas Daviesas atsakė 4 taškais iš eilės (80:77).

Likus žaisti 35 sek., Leo Westermannas padidino „Žalgirio“ persvarą iki 5 taškų (88:83) ir per likusį laiką svečiai nebepaleido pergalės iš savo rankų.

Kauno klubui B. Daviesas (10 atk. kam.) pelnė 27 taškus, Antanas Kavaliauskas - 10, Aaronas White'as - 9, Leo Westermannas - 9, Nate'as Woltersas - 8, Deonas Thompsonas, Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis - 7, Marius Grigonis - 5, Thomasas Walkupas - 4.

„Real“ gretose 22 taškus surinko Walteris Tavaresas, 17 - Anthony Randolphas.

„Žalgiris“ reguliarųjį sezoną baigė su 15 pergalių ir tiek pat pralaimėjimų. Ketvirtfinalyje žalgiriečiai žais su reguliariojo sezono nugalėtoju Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) klubu. Ketvirtfinalio kovos startuos balandžio 16 dieną.

„Real“ (22/8) liko trečioje pozicijoje ir ketvirtfinalyje susitiks su Luko Lekavičiaus atstovaujama Atėnų „Panathinaikos Opap“ (Graikija) ekipa.

GALERIJA

  • Eurolyga: „Žalgiris“ įveikė „Real“ ir pateko į stipriausiųjų aštuntuką
  • Eurolyga: „Žalgiris“ įveikė „Real“ ir pateko į stipriausiųjų aštuntuką
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

to kauniečiai

kokie jie Žalgirio vyrai? Po Žalgirio vėliava žaidžiantys įvairiausi samdyti žaidėjai, kurie kitą sezoną velniai žino kur bus, kas daugiau mokės.. o aš atsimenu tikrus Žalgirio vyrus , kai visi buvo savi .. buvo laikai, o dabar komercija...

KLP

Geriau nemėtyti pinigų Neptūnui, kuris kiekvienais metais tik vietoje trypčioja...

Žaliakalnio pelėda

Ką gi, nustebino tikrai. Šešios pergalės iš eilės. Vienintelis sporto klubas likęs Lietuvoje, kuris kažką laimi tarptautinėje arenoje. Visi kiti seniai nusiritę iki mėgėjiško lygio. Pagarba Kauno miestui, kuris sugeba išlaikyti tokį klubą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS