Eurolygos jaunimo turnyrą žalgiriečiai pradėjo sunkia pergale | Diena.lt

EUROLYGOS JAUNIMO TURNYRĄ ŽALGIRIEČIAI PRADĖJO SUNKIA PERGALE

"Pradžia yra truputį nerami, bet procesas vyksta gerai", - prieš Eurolygos jaunimo atrankos turnyro startą prisipažino Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių treneris Vytautas Pliauga. Jo įžvalgos pasiteisino - jaunieji žalgiriečiai atrankos turnyrą Miunchene pradėjo įtikinama pergale prieš šeimininkus.

Kauniečiai, pernai pasiekę atrankos turnyro Slovėnijoje finalą, Miunchene startavo pergale 82:68 prieš "Bayern“ komandą.

Specialiai Eurolygos varžyboms suburtoje „Žalgirio“ jaunių ekipoje dominuoja Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir Regionų krepšinio lygoje (RKL) rungtyniaujantys žaidėjai.

Tarp jų – NKL čempionate „Žalgirio-2“ ekipai atstovaujantys gynėjai Mantas Laurenčikas (ūgis 189 cm) ir Justas Stonkus (192 cm), vidurio puolėjas Aleksas Bieliauskas (206 cm).

Į sudėtį įrašyti ir RKL varžybose dalyvaujančio „Žalgirio-3“ lyderiai – gynėjas Dovydas Buika (194 cm), įžaidėjas Kristupas Kepežinskas (177 cm), vidurio puolėjas Mantas Kočanas (210 cm), taip pat – vidurio puolėjas kartvelas Avtandilas Bachtadzė (204 cm).

Dvikova su "Bayern" kauniečiams prasidėjo nervingai, tačiau po pirmojo ketvirčio jie pirmavo – 17:12. Antrasis ketvirtis buvo rezultatyvesnis, bet vokiečiai laikėsi netoliese 40:31. Po pertraukos įtampa augo, o svečiai sunkiai rinko taškus – per septynias kėlinio minutes jie sukrapštė tik vieną taiklų metimą iš žaidimo ir du baudos metimus (44:42). Vis dėlto A.Bieliauskas pataikė iš po krepšio, V.Žygas pasižymėjo septyniais taškais iš eilės, M.Kočanas pridėjo dvitaškį, o M.Juzėnas įmetė dar vieną baudos metimą – 56:48.

Baudos metimą realizavo ir iš toli taikliai atakavo J.Stonkus, o per pusę kėlinio du tolimus metimus įmetė D.Buika – 66:57. Nuo tos akimirkos žalgiriečių pranašumas nekėlė abejonių. Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė J.Stonkus 17 (5 atk. kam.), D.Buika ir V.Žygas po 15, A.Bieliauskas 12 (6 atk. kam.), K.Kepežinskas 8, M.Kočanas 6 (8 atk. kam.), N.Raupelis ir M.Juzėnas po 4 (8 atk. kam.). „Bayern“: R.Falkenthalis 13, D.Yiamu 12.

Sausio 21-ąją B grupėje kauniečių lauks du mačai – su Miuncheno „Next Generation“ ekipa ir Atėnų „Panathinaikos“ aštuoniolikmečiais.

A grupėje rungtyniaus Berlyno ALBA, Milano „EA7 Emporio Armani“, Ulmo „Ratiopharm“ ir Madrido „Real“ atstovai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Labai vokiskos

Pavardes…

SUSIJUSIOS NAUJIENOS