Europos čempionė J. Kaušaitė: „Kibirkšties“ komanda šį sezoną turės naują veidą | Diena.lt

EUROPOS ČEMPIONĖ J. KAUŠAITĖ: „KIBIRKŠTIES“ KOMANDA ŠĮ SEZONĄ TURĖS NAUJĄ VEIDĄ

Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio komanda sužaidusi pirmas kontrolines rungtynes ir toliau tęsia pasiruošimą naujam sezonui. Moterų lygos ir Europos krepšinio lygos (EWBL) kovoms besiruošiančios Valdo Gecevičiaus auklėtinės šį savaitgalį prisistatys ir savo sirgaliams.

„Kibirkšties“ komanda rugsėjo 21 ir 23 dienomis susitiks su Norčiopingo „Dolphins“ (Švedija) ekipa. M. Romerio universitete vyksiančios rungtynės penktadienį prasidės 18 val., o sekmadienį – 12 val.

Švedijos klubas, kuris praėjusį sezoną šalies čempionate užėmė šeštąją vietą, turi ir lietuviškų akcentų. Komandos vyriausioji trenerė Jurgita Kaušaitė, kuri 1997 metais su Lietuvos rinktine tapo Europos čempione.

„Su „Dolphins“ komanda pradėjau dirbti rugpjūčio mėnesį ir dabar ruošiamės naujam sezonui. Pasirašiau trejų metų kontraktą ir pati turėjau galimybę burti komandą“, – prieš išvyką į Lietuvą sakė J. Kaušaitė.

Tiesa, Švedijoje šaknis įleidusi buvusi Lietuvos rinktinės narė tikina, kad mūsų šalies moterų krepšinis nėra pačioje geriausioje situacijoje.

Nėra paslaptis, kad Lietuvos moterų krepšinis turi daug problemų, belieka tikėtis, kad išvados yra daromos ir judama teisinga linkme.

„Lietuvos krepšinį seku spaudos pagalba, stebėjau Lietuvos čempionato lemiamas kovas ir, žinoma, rinktinės pasirodymus, – pasakojo J. Kaušaitė. – Nėra paslaptis, kad Lietuvos moterų krepšinis turi daug problemų, belieka tikėtis, kad išvados yra daromos ir judama teisinga linkme. Nereikia bijoti kritikos, daug blogiau, kai problemos stumiamos į šalį“.

Pati J. Kaušaitė laukia kontrolinių rungtynių Lietuvoje ir susitikimo su „Kibirkšties“ komanda.

„Vilniaus komanda šį sezoną turės kitą veidą. Naujas treneris, naujos idėjos, – sakė „Dolphins“ klubo atstovė. – Mums didžiulė patirtis atvykti čia ir žaisti neturint daug informacijos. Man tai patinka, nes tiek žaidėjos, tiek aš, būsime priverstos reaguoti ir priimti greitus sprendimus“.

J. Kaušaitė tikino, kad tokių stovyklų tikslas yra geriau pažinti komandą ir atrasti savo žaidimą.

„Tarptautinės varžybos visada įkvepia ir duoda naujų iššūkių, – sakė Europos čempionė. – Norime geriau pažinti viena kitą, gerinti žaidimo kokybę. Daugiausiai akcentuosime gynybą ir judėjimą be kamuolio. Tai bus puiki proga pasireikšti visoms žaidėjoms. Klube liko penkios krepšininkės iš praėjusio sezono, dvi žaidėjos sugrįžo. Mums labai svarbu, kad turėtume kuo daugiau šio miesto atstovių, kur jos ir pradėjo savo karjerą. Taip pat turime Sofia Pelander, kuri yra Suomijos rinktinės vidurio puolėja ir mūsų kapitonė, Lovisa Hjern – Švedijos 20-mečių rinktinės žaidėja, kuri yra labai motyvuota. Iš Fynikso universiteto atvyko Shaylen Burnett, kuri puikiai mato aikštę, o iš Aidaho universiteto prisijungė Geraldine McCorkell, kuri yra universalus 4-5 numeris“.

47-erių metų J. Kaušaitė profesionalios krepšininkės karjerą baigė 2009 metais ir nuo to laiko dirbo su įvairiais Švedijos klubais bei buvo šios šalies nacionalinės komandos trenerė. 2000 metais ji buvo ant moterų NBA lygos (WNBA) slenksčio, tačiau jos debiutą sužlugdė traumos. Jurgita turi seserį dvynę Aneta, kuri taip pat tapo Europos čempione ir trumpai žaidė WNBA lygoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS