G. Krapikas treniruos Kinijos krepšinio komandą | Diena.lt

G. KRAPIKAS TRENIRUOS KINIJOS KREPŠINIO KOMANDĄ

  • 0

Trečiadienį Kaune įvyko neeilinis LKF Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo paskirtas naujas Lietuvos vaikinų jaunimo (U20) rinktinės vyriausiasis treneris bei pritarta naujam Lietuvos moterų krepšinio čempionato projektui.

Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės vyr. trenerio postas tampa geru tramplynu treneriams susirasti darbą klubuose. Praėjusiais metais šio amžiaus rinktinei turėjęs vadovauti Ramūnas Butautas sulaukė pasiūlymo treniruoti Libano rinktinę, o šiemet Gintaras Krapikas gavo pasiūlymą treniruoti Kinijos klubą ir jau artimiausiomis dienomis išvyks į šią šalį.

LKF Vykdomojo komiteto nariai vienbalsiai pritarė, kad jaunimo rinktinės vairas būtų patikėtas Vilniaus „Perlo“ komandos vyr. treneriui Arvydui Gronskiui, kuris su „Lietuvos ryto“ jaunimo komanda pateko į Eurolygos jaunimo turnyro finalinį ketvertą. Jam talkins Panevėžio „Lietkabelio“ ekipos strategas Gintaras Kadžiulis.

„Kai tik paskiriame U20 rinktinės trenerį, jis iš karto gauna naudingą kontraktą. Taip šį kartą atsitiko ir su Gintaru Krapiku, kuris gavo gerą pasiūlymą Kinijoje bei jau artimiausiu metu ten išvyksta, todėl skubiai turėjome pakeisti trenerį. Bendru sutarimu buvo nuspręsta rinktinės treneriu paskirti Arvydą Gronskį, nes jam pastaruoju metu neblogai sekasi ir jis su „Lietuvos ryto“ jaunimo komanda pateko į Eurolygos jaunimo turnyro finalinį ketvertą. Manome, kad tokių rezultatų jis norės iš savęs ir komandos artėjančiame Europos čempionate“, – sakė LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Susirinkimo metu buvo nuspręsta, jog nuo kito sezono Lietuvos moterų krepšinio čempionatą vykdys Lietuvos krepšinio federacija. Čempionatas bus sujungtas su „Akvilės“ lyga ir atsižvelgiant į komandų skaičių bei pajėgumą, varžybos bus vykdomos dviem divizionais. A diviziono geriausios komandos rungsis dėl čempionių vardo ir piniginio prizo, o prasčiausiai pasirodžiusi komanda susitinks su B diviziono nugalėtoja ir kausis dėl išlikimo stipriausioje grupėje. Abu divizionai bus baigiami finaliniais ketvertais. Tikslus komandų skaičius ir čempionato sistema paaiškės po šio sezono.

Taip pat bus vykdomos ir moterų taurės varžybos, o jų finalas vyks kartu su Karaliaus Mindaugu taurės turnyro finalinėmis rungtynėmis.

„Lietuvos krepšinio federacija jau nuo kito sezono vykdys Lietuvos moterų krepšinio čempionatą, nes visi LKF Vykdomojo komiteto nariai pritarė, kad pokyčiai yra būtini. Esame pasiekę dugną, nuo kurio dabar turime atsispirti ir pamiršus visus nesutarimus ir asmenines ambicijas, būtina duoti naują postūmį. Prie šio čempionato prisidės ir LKL prezidentas Remigijus Milašius, kuris savo ryšių ir įtakos pagalba padės pritraukti rėmėjų, padės su informacijos sklaida. Tai ilgalaikis projektas ir nereikia tikėtis rezultato jau rytoj, tačiau kryptingai dirbant, logiškai investuojant tie rezultatai ateis“, – teigė LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė

LKF aprūpins visas komandas varžybinėmis aprangomis, sportiniu inventoriumi, vandeniu, dengs teisėjavimo išlaidas, suteiks galimybę naudotis turima informacijos sklaidos sistema. Taip pat ekipos bus skatinamos kautis tarptautiniame fronte – 5000 eurų bus skirta pirmoms trims komandoms, su sąlyga, kad jos dalyvaus EEBL turnyre ir 3000 eurų – 4-5 vietas užėmusioms komandoms, su sąlyga, kad jos dalyvaus kitame tarptautiniame turnyre.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS