G. Radzevičius paskutinę sekundę pelnė vietą LKL „Snaiperio“ konkurse | Diena.lt

G. RADZEVIČIUS PASKUTINĘ SEKUNDĘ PELNĖ VIETĄ LKL „SNAIPERIO“ KONKURSE

  • 0

Vilniaus „Ryto“ legioierius Dominique'as Suttonas buvo per žingsnį nuo kelialapio į LKL „Snaiperio“ konkursą, tačiau įspūdingai sekmadienį pasirodęs Gytis Radzevičius netikėtai tapo taikliausiu lygos tritaškių metiku.

Utenos „Juventus“ puolėjas, pasibaigus dviem „Betsafe-LKL“ čempionato ratams, yra taikliausias metikas ir tokiu būdu užsitikrino kelialapį į „Snaiperio“ konkursą per Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą vasario 17 d.

Vilnietis G. Radzevičius konkurse dalyvaus gimtajame mieste - KMT turnyras vasario 16-17 d. vyks „Siemens“ arenoje.

„Labai smagu, nesu dalyvavęs jokiame panašiame konkurse, - lkl.lt sakė G. Radzevičius. - Nevadinčiau savęs metiku, bet tritaškiai nėra svetimas dalykas“.

„Juventus“ atstovas tapo antru „Snaiperio“ konkurso dalyviu. LKL praėjusią savaitę įteikė vardinį kvietimą Mindaugui Lukauskiui - jis gins pernai iškovotą titulą.

Kiti 10 dalyvių, kuriuos deleguos kiekvienas klubas, bus paskelbti šią savaitę.

G. Radzevičius sekmadienį į Kėdainių „Nevėžio“ krepšį įmetė 4 tritaškius iš 5 ir tik po šių rungtynių išpildo minimalius LKL reikalavimus norint patekti į taikliausiųjų sąrašą.

Iš viso šį sezoną G. Radzevičius per 11 rungtynių pataikė 50 proc. tritaškių - 6/12.

Minimalūs lygos reikalavimai norint patekti į statistikos kategoriją - sužaisti bent 50 proc. savo komandos rungtynių ir išmesti bent po vieną tritaškį per rungtynes. Pastarojo reikalavimo iki sekmadienio G. Radzevičius nebuvo išpildęs.

Beje, visus 12 tritaškių G. Radzevičius išmetė per pastarąsias 4 rungtynes su „Nevėžiu“, „Rytu“, „Neptūnu“ ir „Žalgiriu“.

„Sezono pradžioje trūko trenerio pasitikėjimo, nepatekdavau į rotaciją, - aiškino lygos naujokas. - Bet išvykus Alexui Hamiltonui treneris parodė pasitikėjimą ir tai pateisinau“.

G. Radzevičius praėjusį sezoną NKL pirmenybėse buvo 17-tas taikliausias tritaškių metikas - 54/145 (37%).

Iki sekmadienio „Juventus“ rungtynių su „Nevėžiu“ taikliausias tritaškių metikų sąraše buvo „Ryto“ puolėjas D. Suttonas - jis pataikęs 48,8 proc. tritaškių (21/43). Tačiau paskutinę akimirką į sąrašą įsiveržęs G. Radzevičius pagrobė bilietą į konkursą iš „Ryto“ amerikiečio.

Pastarąsias savaites sąraše pirmavo Klaipėdos „Neptūno“ amerikietis Kyle'as Weaveris, bet per pastarąsias dvejas rungtynes su „Žalgiriu“ ir „Pieno žvaigždėmis“ jis prametė visus tris tolimus metimus ir taikliausiųjų sąraše nusmuko žemyn.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS