A. Gronskis: dėl mūsų problemų po krepšiu varžovai gaudė tritaškininkus | Diena.lt

A. GRONSKIS: DĖL MŪSŲ PROBLEMŲ PO KREPŠIU VARŽOVAI GAUDĖ TRITAŠKININKUS

„Lietuvos rytas“ (2-6) rytoj žais vienas svarbiausių sezono rungtynių – vilniečiai Europos taurės mače susitiks su grupės lyderiais Sankt Peterburgo „Zenit“ (7-1) krepšininkais.

Jeigu sostinės klubui pavyktų įveikti „Zenit“, o kitose rungtynėse bent 6 taškų persvara nugalėti Salonikų PAOK, tai „Lietuvos rytas“ užsitikrintų vietą kitame etape.

Visgi antrojo etapo durys neužsitrenktų net ir tuo atveju, jeigu vilniečiai rytoj pralaimės. Tuomet jie turėtų ne tik įveikti PAOK bent 6 taškų persvara, bet ir tikėtis, jog Salnoko „Olaj“ arba Stambulo „Bešiktaš“ pralaimės likusius du mačus. Šios ekipos žais ir tarpusavyje, todėl viena iš jų tikrai laimės bent kartą.

„Manau, kad žodžiai „mirties arba gyvybės klausimas“ yra per garsūs, – kalbėdamas apie laukiančią akistatą portalui „lrytas.lt“ sakė A. Gronskis. – Esame pasiruošę žaisti su „Zenit“ ir negalvojame apie pralaimėjimą. Svarbiausia bus sustabdyti jų greitą puolimą.

Rungtynės su Utenos „Juventus“ („Lietuvos rytas“ laimėjo 83:82) parodė, kad mes negalime subalansuoti gynybos ir puolimo grandžių. Gerai, kad tuomet pirmavome 16 taškų skirtumu, bet Rusijoje mums to niekas neleis.“

A.Gronskis komandos vyriausiuoju treneriu tapo tik penktadienį, tačiau mano, kad jo vadovaujama ekipa jau pajudėjo į priekį.

„Noriu, kad komanda nepatektų į vadinamą duobę. Tuomet nebekontroliuojame įvykių nei gynyboje, nei puolime. Žinau to priežastis ir užbėgsiu tam už akių. Nors ekipai vadovauju trumpą laiką, tačiau manau, kad treniruočių procesas jau pradeda duoti vaisius. Svarbiausia, kad visas naujoves žaidėjai perkeltų į aikštę“, – kalbėjo treneris.

Sezono pradžioje „Lietuvos rytas“ nuolat atakavo iš toli, tačiau pastaruoju metu Europos taurėje šis vilniečių ginklas nedavė didelės naudos.

„Viskas paprasta – buvo traumuoti Antanas Kavaliauskas ir Artūras Gudaitis, todėl varžovai žinojo, kad mūsų priekinė linija „šlubuoja“, todėl nėra ko susispausti baudos aikštelėje – reikia gaudyti tritaškininkus. Dabar visi žaidėjai sveiki, todėl „Zenit“ turės galvoti ir apie aktyvią gynybą po krepšiu. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS