A. Gronskis: reikia išmokyti žaidėjus disciplinos | Diena.lt

A. GRONSKIS: REIKIA IŠMOKYTI ŽAIDĖJUS DISCIPLINOS

  • 0

Šią savaitę vyriausiojo trenerio kėdę Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje iš Aurimo Jasilionio perėmęs Arvydas Gronskis kartu su sostinės ekipa pasiekė pergalę „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate.

Jo vadovaujami Lietuvos vicečempionai po atkaklios kovos 83:82 palaužė pirmenybių bronzininkus – Utenos „Juventus“ komandos krepšininkus.

„Vienas dalykas yra geras, tai pasiekta pergalė. Žinau, kad dabar nesame geros formos, tiek psichologinės, tiek fizinės. Antanas Kavaliauskas su Artūru Gudaičiu turėjo tik dvi treniruotes, tad komandoje yra išsiblaškymas, juk prieš tai dvi savaites žaidėme be jų. Šiose rungtynėse išryškėjo ir klaidų buvimas. 17 klaidų ir 14 neatkovotų kamuolių leido varžovams visada būti rungtynėse.

Kaip jau daugelis yra sakę, žaidimas nepasistato per vieną dieną. Reikia išmokyti žaidėjus disciplinos. Privalome rodyti solidesnį žaidimą. Viską reikia po kruopelytę surinkti ir kuo greičiau pasiekti gerą formą“, – kalbėjo naujasis „Lietuvos ryto“ strategas.

Tuo metu „Juventus“ vairininkas Antanas Sireika pasidžiaugė pademonstruotu auklėtinių kovingumu ir progresu, kuris įvyko per pastaruosius kelis mėnesius.

„Nebūna treneriai patenkinti po pralaimėtų rungtynių, nes tada žaidėjams nereikėtų dirbti. Taip treneriai niekada nesako. Džiaugiuosi kai kuriais momentais. Prieš porą mėnesiu Vilniuje buvo blogiau, šiandien parodėme kokybiškesnį žaidimą. Tokio atkaklumo rungtynėse kiekviena maža klaidėle yra baudžiama. Žaidėme su stipria, pajėgia komanda, kuri už klaidas baudžia.

Dvi svyravimo priežastys yra tos, jog „Juventus“ turi nemažai kovingumo ir kaunasi iki galo, šiandien mums kažkiek ir nepasisekė. Gal anksčiau reikėjo imtis aktyvesnių veiksmų.

Kitas dalykas, varžovai irgi šiek tiek atsipalaidavo, galbūt nesitikėjo tokio akiplėšiškumo. Atrodo, kad mes padarėme kažką ypatingo, nieko tokio nebuvo, tiesiog parodėme kovingumą ir daugiau drausmės“, – po pralaimėto susitikimo sostinėje sakė Sireika.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS