Į „Žalgirio“ išvykas nevykstantis D. Songaila: kalbuosi su savimi arba šuniuku | Diena.lt

Į „ŽALGIRIO“ IŠVYKAS NEVYKSTANTIS D. SONGAILA: KALBUOSI SU SAVIMI ARBA ŠUNIUKU

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę Eurolygoje rungtynėse namuose susitvarkė su Izmiro „Pinar Karšiyaka“ pasipriešinimu ir, sulaukę palankių rezultatų iš kitų arenų, anksčiau laiko pateko į stipriausiojo senojo žemyno krepšinio turnyro „Top 16“ etapą.

Prieš prasidedant kovoms antrajame Eurolygos etape, žalgiriečiai dar turi sužaisti likusias dvejas rungtynes C grupėje. Šios savaitės varžovas – „FC Barcelona“ klubas, išsivežęs pergalę iš „Žalgirio“ arenos pirmajame rate 85:78. „Žalgiris TV“ rubrikos #DėmesysEurolygai laidos metu mintimis apie būsimus varžovus bei komandos aktualijas pasidalijo krepšininkas Lukas Lekavičius ir treneris Darius Songaila.

„Kažkokia įtampa buvo, visgi sprendėsi patekimo į „Top 16“ klausimas, tačiau iškovojome pergalę ir dabar esame Eurolygos „Top 16“ etape, – apie emociškai svarbią pergalę prieš „Pinar Karšiyaka“ praėjusiame ture kalbėjo L. Lekavičius. – Manau, įtampa dabar mažės. Tiesa, pirmajame etape dar laukia dvejos rungtynės ir jos mums bus svarbios.“

L. Lekavičius rungtynėse su turkų klubu aikštelėje pasižymėjo naudingu žaidimu – pelnė 11 taškų. Sužaidęs kol kas geriausias šio sezono rungtynes Eurolygoje įžaidėjas teigė, jog pastaruoju gerėjančiai krepšininko formai įtakos turi išsilyginęs rungtynių režimas šiame sezone, lyginant su tarpsezoniu.

„Sezono pradžioje buvo šiokia tokia žaidybinė duobė. Gali būti, kad sunki vasara turėjo pasekmių, teko daug žaisti studentų rinktinėje, o po to dirbti ir nacionalinėje ekipoje. Kaip bebūtų, viskas pastaruoju metu stojasi į savas vėžes ir dabar viskas yra labai gerai“, – savo gerėjančio žaidimo priežastis vardino 21-erių metų 180 cm ūgio žaidėjas.

„Žalgirio“ komandos trenerių štabo narys Songaila skirtingai nei #DėmesysEurolygai laidoje kalbintas L. Lekavičius lagaminų į Barseloną nesikraus. Šiame sezone treneris Eurolygos išvykų rungtynes lieka stebėti namuose. D. Songaila pripažįsta – namuose prie televizoriaus analizuodamas savo komandos žaidimą, pasigenda bendravimo su kitais treneriais.

„Nesu paprastas žiūrovas, nes turiu analizuoti rungtynes. Kuomet sėdi šalia trenerių arenoje, gali kažką patarti, pasakyti, ką pastebėjai. Namuose, savo ruožtu, to padaryti negali, nėra to tiesioginio bendravimo su žaidėjais. Kalbiesi pats su savimi arba su šalia sėdinčiu šuniuku“, – teigė D. Songaila.

Eurolygos pirmojo etapo pirmojo rato rungtynėse Kaune Katalonijos klubui nusileidę žalgiriečiai pasižymėjo kova iki paskutinių rungtynių akimirkų. Vertindamas galingai sukomplektuotos „FC Barcelona“ žaidimą, su aukštaūgiu grandimi dirbantis specialistas išskyrė varžovų komandos susižaidimo aspektą.

„FC Barcelona“ Kaune parodė tokį žaidimą, kokio ir tikėjomės. Ši komanda turi gerus krepšininkus, kurie rungtyniauja jau kelerius metus kartu ir aiškiai matosi to susižaidimo rezultatas. Aišku, „FC Barcelona“ neįrodė savo pranašumo pastarosiose Eurolygos rungtynėse su „Panathinaikos“, bet žaisime varžovų aikštelėje ir lengvų rungtynių ten nebūna“, – aiškino D. Songaila.

Interviu pabaigoje L. Lekavičius kaip ir treneris D. Songaila pasidalino įžvalgomis apie katalonų komandos stipriąsias žaidimo puses, o paklaustas, ar pats žalgirietis nesimokė jam įprasto metimo aukšto trajektorija iš „FC Barcelona“ žaidžiančio tokio metimo „ikonos“ Juano Carloso Navarro, krepšininkas turėjo savo atsakymą. 

„Tai gal J.C. Navarro galėtų iš manęs pasimokyti“, – juokėsi įžaidėjas. 

GALERIJA

  • Lukas Lekavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vanga

Nesupratau kodel jis nevyksta...Ar Motiejunas taupo? Gi jau tiek sutaupe, atemes visus bilietus is veteranu .( ir kas dabar sedi arenoje pirmoje eileje? Galit patys pamatyt.)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS