J. Valančiūnas San Antonijuje sužaidė geriausias sezono rungtynes | Diena.lt

J. VALANČIŪNAS SAN ANTONIJUJE SUŽAIDĖ GERIAUSIAS SEZONO RUNGTYNES

  • 0

Jonas Valančiūnas sužaidė geriausias sezono rungtynes, o lietuvio atstovaujama Memfio „Grizzlies“ (3-7) svečiuose 113:109 (35:22, 22:32, 34:26, 22:29) įveikė San Antonijaus „Spurs“ (5-5).

J. Valančiūnas per 27 minutes pelnė 18 taškų (9/11 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 12 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo du metimus, du sykius suklydo ir prasižengė keturis kartus.

Tai buvo rezultatyviausios lietuvio sezono rungtynės. Prieš tai centras daugiausiai buvo įmetęs 16 taškų, o jo rezultatyvumo vidurkis buvo 10,9 taško. J. Valančiūnas taip pat metė ir pataikė daugiausiai dvitaškių šį sezoną.

Tai buvo šeštasis lietuvio dvigubas dublis šį sezoną. Jis sužaidė 10 rungtynių.

J. Valančiūno žaidimo epizodai:

Iki mačo pabaigos likus penkioms minutėms „Spurs“ buvo priekyje 106:101, bet Jarenas Jacksonas ir J. Valančiūnas įmetė po dvitaškį, o po Tyuso Joneso metimo rezultatas jau buvo persvertas.

Kertinį šūvį likus 108 sekundėms įmetė Jae Crowderis, kuris pasižymėjo tritaškiu ir „Grizzlies“ komandai suteikė trijų taškų persvarą.

Likus 22 sekundėms „Grizzlies“ pirmavo 111:109, o DeMaras DeRozanas įsiveržė į baudos aikštelę ir galėjo rezultatą išlyginti. Visgi J. Valančiūnas blokavo buvusio komandos draugo metimą. Po mačo DeRozanas kalbėjo, jog manė, kad lietuvis prasižengė.

„Mačiau, kaip jis pašoko į dešinę, todėl pasukau į kairę. Jis mane kliudė kūnu, maniau, kad J. Valančiūnas prasižengė, bet pasirodo, jog ne. Mums tai būtų buvęs didelis postūmis“, – po rungtynių sakė DeRozanas.

Tuomet „Spurs“ privalėjo prasižengti. Dillonas Brooksas pataikė abi baudas, o komandos daugiau taškų nepelnė.

Prieš tai Memfio ekipa buvo pralaimėjusi dvejas rungtynes iš eilės bei penkis mačus iš pastarųjų šešių.

Iškart po rungtynių į „Spurs“ arenos palubes buvo iškelti Tony Parkerio marškinėliai, kurie atsidūrė šalia Timo Duncano ir Manu Ginobili aprangų. Ši trijulė „Spurs“ atvedė link keturių NBA titulų.

„Spurs“: LaMarcusas Aldridge’as 19, Rudy Gay 18 (3/4 trit., 8 atk. kam.), Derrickas White’as 15, Brynas Forbesas 14, DeMaras DeRozanas 12 (7 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Grizzlies“: Jarenas Jacksonas 24 (4/6 trit.), Dillonas Brooksas 21, Jonas Valančiūnas 18 (9/11 dvit., 12 atk. kam., 2 bl.), Brandonas Clarke’as 14 (8 atk. kam.), Ja Morantas 9.

Rungtynių apžvalga:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS