Jaunimo rinktinių laukia karšta krepšinio vasara | Diena.lt

JAUNIMO RINKTINIŲ LAUKIA KARŠTA KREPŠINIO VASARA

  • 0

Lietuvos jaunimo (merginų ir vaikinų) krepšinio rinktinės šiemet išmėgins jėgas šešiuose Europos čempionatuose.

Jaunučių (iki 16 metų) merginų komanda, vadovaujama trenerio Gitauto Kievino, rugpjūtį vyks į Portugaliją, kur Europos čempionato A diviziono B grupėje varžysis su bendraamžėmis iš Slovėnijos, Vokietijos ir Ispanijos.

Šešiolikmečiai vaikinai, treniruojami Tomo Purlio, taip pat rugpjūtį rungtyniaus Šiaurės Makedonijoje: A grupėje kovos su Prancūzijos, Izraelio ir Nyderlandų krepšininkais.

Jaunių (iki 18 metų) nacionalinės ekipos žaidėjų (treneris Vilius Stanišauskas) lauks Graikija, kur rugpjūtį Heraklione numatytas Europos A diviziono čempionatas: lietuvės C grupėje susitiks su suomėmis, rusėmis ir vengrėmis.

Mūsų šalies aštuoniolikmečiai (treneris Karolis Abramavičius) liepos ir rugpjūčio sandūrą pasitiks Turkijoje – Europos čempionato D grupėje varžysis su Italijos, Juodkalnijos ir Kroatijos komandomis.

Jau kurį laiką pasigendame skambesnių pergalių jaunimo turnyruose, tačiau šiemet tikimės grįžti į kovą dėl medalių.

Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės vadovaujama dvidešimtmečių krepšininkių rinktinė liepą Vengrijoje vyksiančio Europos čempionato C grupėje rungtyniaus su bulgarėmis, lenkėmis ir ispanėmis, o Mindaugo Noreikos treniruojami vaikinai Juodkalnijoje – su bendraamžiais iš Ispanijos, Ukrainos ir Čekijos.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto nuomone, 1–6 vietas galėtų užimti trys vaikinų rinktinės (iki 16, iki 18 ir iki 20 metų), iš šių amžiaus grupių krepšininkių tikimasi 5–12 vietų.

„Tikslai – ambicingi. Jau kurį laiką pasigendame skambesnių pergalių jaunimo turnyruose, tačiau šiemet tikimės grįžti į kovą dėl medalių. Jaunimo rinktinių treneriai – kompetentingi, viliamės, kad suburs geriausius žaidėjus. Be to, skirsime daugiau dėmesio pasiruošimo stovykloms“, – sakė LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS