Karūnuoti Kauno „Žalgirio“ neskuba | Diena.lt

KARŪNUOTI KAUNO „ŽALGIRIO“ NESKUBA

Už atrankos barjerų neužkliuvę keturi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubai šiandien stos į kovą Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalyje.

Nors lemiamo etapo nepasiekė nei LKL vicečempionas Klaipėdos "Neptūnas", nei bronzos medalių laimėtojas Vilniaus "Lietuvos rytas", intrigos turnyre netrūks.

Favoritas - aiškus

Šeštadienį Kauno "Žalgirio" arenoje pirmieji 14 val. ant parketo žengs Panevėžio "Lietkabelio" ir Utenos "Juventus" klubai. Po šios dvikovos ietis sukryžiuos šeimininkai "Žalgirio" krepšininkai ir Prienų-Birštono "Vytauto" kolektyvas. Varžybų nugalėtojai sekmadienį 16.50 val. susitiks turnyro finale, pralaimėjusieji 13 val. išmėgins jėgas mače dėl 3-iosios vietos.

Nors lažybų rengėjai neabejotina favorite laiko turnyro šeimininkę "Žalgirio" ekipą, o jai finale į priešininkus peršamas "Lietkabelio" klubas, krepšinio specialistai su tokia prognoze sutinka tik iš dalies.

"Nėra ko slėpti, žalgiriečiai šiuo metu yra visa galva geresni už varžovus. Reguliarus žaidimas Eurolygos turnyre, sėkmingas pasirodymas vidaus varžybose juos iškelia aukščiau kitų LKL komandų. Labai nustebčiau, jei žaisdami namuose jie nelaimėtų šio svarbaus trofėjaus", – teigė buvęs žinomas krepšininkas Sergejus Jovaiša.

Pamoka vilniečiams

Kolegai pritarė ir Modestas Paulauskas. Olimpinis čempionas prognozuoja, kad "Žalgiris" nesugadins šventės savo sirgaliams, tačiau garantijų dėl turnyro baigties neduotų.

"Jei žalgiriečiai atsipalaiduos ir į aikštę eis tik norėdami kuo greičiau sutvarkyti formalumus ir pasirašyti ant pergalingo rungtynių protokolo, jie gali skaudžiai nudegti. Tokio formato turnyruose itin svarbu gerbti kiekvieną priešininką. Tuo jau įsitikino ir "Lietuvos rytas", ketvirtfinalyje kritęs nuo "Juventus" krepšininkų", – perspėjo M.Paulauskas.

S.Jovaiša atkreipė dėmesį, kad intrigos gali įnešti ir turnyro formatas, pagal kurį, skirtingai nuo LKL atkrintamųjų varžybų, antro šanso niekas neduoda.

"Prienai yra tokia komanda, kuri gali susitelkti vienoms rungtynėms ir sužaisti aukščiau nei galimybės. Tai jie įrodė prieš keletą metų laimėdami LKF taurę Panevėžyje, kai pakeliui įveikė ir "Žalgirį", ir "Lietuvos rytą", – priminė pašnekovas.

Motyvuos ir pinigai

Per visą "KIDY Tour – Karaliaus Mindaugo taurės" renginio savaitgalį arenoje susirinkę žiūrovai išvys ne vieną meninių kolektyvų pasirodymą ir galės išmėginti jėgas konkursuose. Krepšininkai taip pat pasigalynės individualiuose konkursuose. Šeštadienį, pasibaigus pusfinaliams, jie pasirodys "Oro karaliaus" dėjimų į krepšį rungtyje, o sekmadienį prieš finalą rankos taiklumą nuo tritaškių linijos išmėgins snaiperiai.

Turnyro laureatams atiteks ne tik pirmasis sezono trofėjus ir sportiniai prizai už žemesnes vietas, bet ir nemenka finansinė paskata. Nugalėtojai gaus 40 tūkst. eurų premiją. Antrą vietą užėmusiai komandai bus skirta 25 tūkst. eurų. Trečios vietos laimėtojams atiteks 15 tūkst. eurų, o ketvirtos – 10 tūkst. eurų. Prizo sulauks ir naudingiausias finalo žaidėjas – jam bus skirta 1,5 tūkst. eurų. Tokie pat įvertinimai atiteks ir individualių konkursų nugalėtojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS