Kauno derbio dalyviai – toli nuo lyderių | Diena.lt

KAUNO DERBIO DALYVIAI – TOLI NUO LYDERIŲ

Kauno komandos nebeturi vilčių prasibrauti į Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) stipriausiųjų aštuntuką, tačiau atkrintamųjų varžybų traukinys joms – vis dar pasiekiamas. Tiesa, tam reikšmės turės ne tik pačių kauniečių rezultatai, bet ir tai, kaip taškus rinks jų artimiausi priešininkai. 

Savaitgalį finišuos NKL pirmenybių pirmasis etapas, o penktadienį Kauno ekipos „Žalgiris-2“ ir Kauno Technologijos universitetas (KTU) susidurs tarpusavyje. Nors jaunieji žalgiriečiai tradiciškai laikomi tokių dvikovų favoritais, šįkart akistata gali būti kur kas labiau intriguojanti. Abi komandos rikiuojasi žemesnėje turnyro lentelės dalyje, todėl ir jėgų santykis gali būti panašus.

„Žalgirio“ dublerių komanda, vedama naujo trenerio Manto Šerniaus, yra laimėjusi 11 rungtynių iš 26. Žalgiriečiai rikiuojasi 11-oje pozicijoje, bet gali palypėti laipteliu aukščiau. Tam jiems reikia nugalėti KTU, o šeštadienį išvykoje palaužti Gargždų SC komandą. KTU studentai, laimėję vos 5 mačus, yra absoliutūs lygos autsaideriai – 15-ti. Nuo artimiausių varžovų - Mažeikių „Erelių“ ir Jonavos „Sintek“ klubų kauniečius skiria 3 pergalės. Po rungtynių su „Žalgiriu-2“ KTU krepšininkai namuose priims vieną čempionato lyderių Šakių „Vytį“. Šakiškiai, kurių sąskaitoje yra 19 pergalių, mina ant kulnų pirmenybėse pirmaujančiai Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ (21 laimėjimas).

Tačiau net ir tokioje situacijoje studentai dar nėra pasmerkti likti autsaideriais. Ne vienas rungtynes su pajėgiais priešininkais jie pralaimėjo vos keliais taškais ar po pratęsimų. O toliau pergalių medžioklę tęs antrajame etape, kur susidurs su šešiomis silpnesnėmis ekipomis. Vėliau keturios stipriausios NKL čempionato dalyvės po trečiojo rato iškart pateks į ketvirtfinalį, o 5-8 vietas užėmusios komandos aštuntfinalyje kausis su silpnesnėje grupėje 9-12 vietose likusiomis ekipomis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS