„Kibirkšties“ komandai ir toliau vadovaus J. Štreimikytė-Virbickienė | Diena.lt

„KIBIRKŠTIES“ KOMANDAI IR TOLIAU VADOVAUS J. ŠTREIMIKYTĖ-VIRBICKIENĖ

  • 0

Vilniaus „Kibirkšties“ komandą ir toliau treniruos Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. 45-erių metų buvusi viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių sostinės klube dirbs jau penktąjį sezoną. Ketverius metus ji užima vyriausios trenerės postą, o vienerius metus buvo asistente.

„Vasara tokia pasitaikė darbinė, tačiau viskas gerai“, – šypsojosi J.Štreimikytė-Virbickienė. – Nuo krepšinio nelabai pavyko atitrūkti, gal kokias penkias dienas ilsėjausi, o toliau laukia darbai. Reikia žiūrėti į priekį, dėliotis braižą“.

Praėjusiame sezone J.Štreimikytės-Virbickienės vadovaujamos „Kibirkšties“ krepšininkės iškovojo Lietuvos moterų krepšinio lygos bronzos medalius ir tapo taurės turnyro vicečempionėmis.

Kartu su J.Štreimikyte-Virbickiene darbus toliau tęs ir Valdas Gecevičius. 56-erių metų specialistas „Kibirkšties“ komandoje darbuosis trečią sezoną.

„Prieš šį sezoną ir vėl atjaunėsime. Visos komandos skelbia, kad jaunina sudėtį, tačiau mes realiai atjaunėjame“, – kalbėjo „Kibirkšties“ vairininkė. – Neturėsime vyresnių žaidėjų, daugiau remsimės jaunimu, aišku, kažkiek kis ir žaidimo braižas, turėsime naujovių, turėsime pakeitimų. Sezonui visos kartu pradėsime ruoštis rugpjūčio 21 dieną, daug draugiškų rungtynių neturėsime, o jau rugsėjo pabaigoje dalyvausime Rytų Europos krepšinio lygos I ture Rygoje, tai ir bus geriausias mūsų jėgų patikrinimas prieš LMKL kovas, tai bus pasiruošimo dalis“.

Trenerių duetas šį sezoną „Kibirkšties“ komandą ves į pergales Lietuvos moterų krepšinio lygoje, Rytų Europos krepšinio lygoje ir taurės varžybose.

„Kol kas sunku vertinti komandų komplektaciją LMKL, šiuo metu aktyviausiai darbavosi Marijampolės „Sūduvos“ ekipa, o kitos komandos dar šiek tiek tyli. Nėra daug pajėgių Lietuvos krepšininkių, tai kurios komandos spės daugiau pasigriebti, tos ir bus pagrindinės favoritės“, – sakė J.Štreimikytė-Virbickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS