„Kibirkšties“ komandoje – legionierė iš JAV | Diena.lt

„KIBIRKŠTIES“ KOMANDOJE – LEGIONIERĖ IŠ JAV

  • 0

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda sulaukė papildymo, kai paaiškėjo, kad šį sezoną sostinės klubui nebegalės padėti įžaidėja Justina Kraujūnaitė.

„Kibirkšties“ klube iki sezono pabaigos rungtyniaus 23-ejų metų 170 cm ūgio amerikietė Deanna Mayza. Gynėjos ir puolėjos pozicijose galinti žaisti krepšininkė šį sezoną pradėjo Danijoje ir tai buvo jos pirmasis profesionalus klubas karjeroje.

D.Mayza vilkėjo „Lemvig“ klubo aprangą ir šį sezoną per 11 rungtynių vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 31 minutę, pelnydavo po 10 taškų, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 3 kamuolius.

Prieš tai trejus metus D.Mayza rungtyniavo NCAA čempionate, kur vilkėjo „Hartford“ universiteto aprangą. Paskutiniais metais ji pelnydavo po 13 taškų, atlikdavo po 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 5 kamuolius.

„Džiaugiamės, kad pavyko užpildyti spragą atsiradus, kai dėl traumos visam sezonui praradome J.Kraujūnaitę. D.Mayza demonstravo sėkmingą žaidimą tiek NCAA, tiek Danijos čempionate. Nors Danijoje jos komanda ir buvo turnyro lentelės apačioje, tačiau amerikietės žaidimas mums paliko įspūdį. Deanna jau ketvirtadienį atvyks į Lietuvą ir kartu su komanda išvyks į Rytų Europos krepšinio lygos turą Latvijoje“, - sakė „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas.

D.Mayza debiutuoti „Kibirkšties“ komandoje galės jau šeštadienį, kai vilnietės draugiškose rungtynėse Liepojoje susitiks su 2006 metų Eurolygos čempionėmis Brno „Basket Žabiny“ komanda iš Čekijos. Jau po dienos vilniečių lauks lemiamos Rytų Europos krepšinio lygos (EEWBL) rungtynės su „Lulea Basket“ ekipa iš Švedijos, kuriose spręsis ketvirtfinalio dalyvių likimas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS