Kuriozas: per „Žalgirio“ dublerių rungtynes – priverstinis aikštės keitimas | Diena.lt

KURIOZAS: PER „ŽALGIRIO“ DUBLERIŲ RUNGTYNES – PRIVERSTINIS AIKŠTĖS KEITIMAS

  • 0

Kauno „Žalgirio“ dublerių ir „Tauragės“ klubų akistata buvo paženklinta seniai regėtu kuriozu, o įsimintiname mače pergalę šventė kauniečiai.

 Manto Šerniaus auklėtiniai namie tauragiškius pranoko 76:71 (14:26, 17:15, 23:20, 22:10).

Šis susitikimas tarp „Žalgirio-2“ ir „Tauragės“ komandų pasižymėjo netikėtumu – įpusėjus mačui sugedo kauniečių sporto salės švieslentė. Netrukus paaiškėjo, kad situacija greitai nebus stabilizuota, todėl tiek teisėjams, tiek ir komandoms teko ieškoti kitų sprendimų.

Galiausiai rungtynės buvo pratęstos, tačiau jau ne toje pačioje salėje – klubai, arbitrai ir sekretoriato darbuotojai persikėlė į Pašilės gatvėje esantį sporto kompleksą, kur komandos pradėjo trečiąjį kėlinį.

Šiam aikštelės pakeitimui buvo svarbus ir svečių komandos sutikimas – tauragiškiai maloniai sutiko rungtynes pratęsti kitoje vietoje.

Rungtynių eiga vystėsi taip pat ne mažiau įdomiai nei įvykiai šalia aikštės. Dar prasidėjus ketvirtajam kėliniui tauragiškiai turėjo pranašumą (61:54), tačiau netrukus „Žalgiris-2“ pradėjo artintis – šeimininkai pelnė septynis taškus be atsakymo ir rezultatas tapo lygus (61:61).

Mačo eigą jaunieji žalgiriečiai perlaužė antroje kėlinio dalyje. Rokas Jokubaitis pataikė dvitaškį prasiveržus, Vitalijus Kozys, Modestas Kancleris ir  Erikas Venskus pridėjo taiklius baudų metimus ir šeimininkai tolstelėjo (74:69).

Šį pranašumą „Žalgiris-2“ išlaikė ir šventė pergalę. Tai buvo pirmoji kauniečių pergalė po dviejų iš eilės nesėkmių. Taip pat tik antrasis laimėjimas per pastarąsias aštuonerias rungtynes.

Naudingiausiai kauniečių gretose žaidęs R. Jokubaitis pelnė 15 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 3/7 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

„Žalgiris-2“: Rokas Jokubaitis 15, Lukas Uleckas 14, Erikas Venskus 12, Giedrius Bergaudas 9.

„Tauragė“: Paulius Morkeliūnas 17 (9 atk. kam.), Deividas Keburys 16 (8 atk. kam.), Raidas Nacius 12, Mindaugas Stašys 8.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS