Laukia nauji darbai Indonezijoje ir Europoje | Diena.lt

LAUKIA NAUJI DARBAI INDONEZIJOJE IR EUROPOJE

  • 1

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) užmezgė bendradarbiavimo ryšius su Indonezija ir sustiprino savo pozicijas Europos krepšinio vadovavimo struktūrose.

Perspektyvi partnerystė

Džakartoje bendradarbiavimo sutartį pasirašė Indonezijos krepšinio asociacijos prezidentas Danny Kosasihas ir LKF atstovavęs olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius.

Susitikime taip pat dalyvavo Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Lietuvos ambasadorius Singapūre Darius Gaidys.

„Tai daugiau nei vien bendradarbiavimas krepšinio srityje. Ši partnerystė taip pat sustiprins ryšius tarp Indonezijos ir Lietuvos“, – pareiškė D. Kosasihas.

Reikšmingą postūmį suteikė sėkmingas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirodymas šių metų pasaulio čempionate. Į Manilą (Filipinai) atvykę Indonezijos krepšinio vadovai susitiko su LKF atstovais ir domėjosi galimybėmis mokytis krepšinio paslapčių iš lietuvių.

„Tikiu, kad pasieksime gerų rezultatų. Indonezijoje labai gerbiamas mūsų šalies krepšinis ir jo tradicijos“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovas V. Chomičius.

LKF talkins indoneziečiams trenerių, jaunimo programų ir bendros krepšinio sistemos efektyvinimo klausimais.

Mūsų siekį kelti Lietuvos moterų krepšinį į aukštesnį lygį FIBA vadovybė labai remia.

Valdyboje ir komisijose

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos padalinio naujos kadencijos valdyboje ir komisijose dirbs penki lietuviai.

„FIBA Europe“ valdybos nariu išrinktas Vilniaus „Ryto“ klubo valdybos pirmininkas Darius Gudelis. Varžybų komisijos sudėtyje yra LKF krepšinio rinktinių direktorius Žydrūnas Vilenčikas, Techninėje komisijoje – Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas, Jaunimo komisijoje – LKF jaunimo rinktinių direktorius Tomas Jasevičius, Moterų krepšinio komisijoje – LKF komunikacijos ir rinkodaros vadovas Mindaugas Gobikas.

2023 m. gegužę ispaną Jorge Garbajosą išrinkus „FIBA Europe“ prezidentu, pasikeitė ir kitų valdymo organų sudėtis, anksčiausiai – Jaunimo ir Moterų krepšinio komisijų.

„Jaunimo ir moterų krepšinis buvo tarp pagrindinių strateginių krypčių praeitos kadencijos programose, tokios išliks ir mūsų veikloje“, – pabrėžė J. Garbajosa.

Ieškos sprendimų

„FIBA toliau vieningai laikosi nuomonės, kad jaunimo turnyrai yra visos krepšinio piramidės pagrindas ir tam būtinas atitinkamas dėmesys. Yra planų suvienodinti visų šešiolikos turnyrų įvaizdžio dalykus, juos tarsi apvilkti vientisu prekių ženklu. Diskutuojama dėl varžybų sistemos, būtinybės stebėti žaidėjų krūvius ir apsaugoti jaunuosius krepšininkus nuo traumų. Daug dėmesio bus skiriama trijulių (3 prieš 3) krepšiniui“, – sakė T. Jasevičius.

„Mūsų siekį kelti Lietuvos moterų krepšinį į aukštesnį lygį FIBA vadovybė labai remia. Ieškosime daugiau galimybių bendradarbiauti su kitomis federacijomis, o visas veiklas turėtų vainikuoti tarptautiniai moterų krepšinio turnyrai mūsų šalyje, tarp jų – 2027 m. Europos čempionatas“, – teigė M. Gobikas.

Anot LKF komunikacijos ir rinkodaros vadovo, „FIBA Europe“ ieškos būdų, kaip išspręsti oficialių varžybų trūkumo problemą toms nacionalinėms komandos, kurios nepatenka į čempionatų finalo turnyrus.

„Mūsų moterų rinktinė po lapkričio mėnesį vyksiančių Europos čempionato atrankos rungtynių su Azerbaidžano ir Lenkijos ekipomis kitus oficialius mačus žais tik po metų. „FIBA Europe“ svarstys galimybę rengti naują turnyrą, kad pertraukos nebūtų tokios ilgos“, – reziumavo M. Gobikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cia nera

talentu ,tai is ten parsitems ,bet kam,vistiek krepsinis krinta,ner kam treniruot cia ,nes treneriokai ,net krepsinio kamuolio rankose nelsike ,bet treneriokai vistiek ,ir Sabo svoger vaikai kisami .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS