„Lietkabelio“ treneris G. Kadžiulis: bandysime išnaudoti atletiškumą | Diena.lt

„LIETKABELIO“ TRENERIS G. KADŽIULIS: BANDYSIME IŠNAUDOTI ATLETIŠKUMĄ

  • 0

Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio komandos pasiruošimas naujajam sezonui įgauna vis didesnį pagreitį - žaidėjai treniruotėse pluša jau visą savaitę.


Praėjusios savaitės viduryje prie komandos prisijungė kroatas Franas Pilepičius ir amerikietis Michaelas Morrisonas, o penktadienį sutartis buvo pasirašyta su Ernestu Ežerskiu. Pirmadienį pirmą kartą „Lietkabelio“ treniruotėje pasirodė Paulius Valinskas, kurį paskolino Kauno „Žalgiris“. Rugpjūčio 30 dieną prisijungs ir paskutinis narys - Mindaugas Kupšas, kuris savaitgalį baigė sezoną Kinijoje ir dabar ilsėsis.

„Buvo reguliari savaitė, kurioje daugiau vyko fizinio rengimo treniruotės. Pradėjome eiti į salę, kur daugiau buvo ne taktiniai dalykai, o dirbama ties krepšinio elementais ir toliau vyko fizinis rengimas“, - pasakojo vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis.

Strategas pasidžiaugė, kad visi žaidėjai atvyko geros sportinės formos ir nereikia daug laiko skirti tam, jog jie pajaustu ritmą.

„Šiais laikais krepšininkai atvyksta geros formos ir nėra taip, kaip buvo prieš 10-20 metų, kai visi atvažiuodavo su antsvoriu. Dabar visi gerai pasiruošę, todėl lengviau viskas“, - šypsojosi pašnekovas.

Tam, jog darbas būtų dar efektyvesnis, „Lietkabelio“ klubas nuo šio sezono pradėjo naudoti „Stats4sports“ programą. Ji padės treneriams kaupti ir analizuoti informaciją apie žaidėjų sveikatos būklę, o taip pat sekti treniruočių grafikus, dalintis varžovų žaidėjų analizėmis ir kita svarbia informacija.

Vyr. treneris G. Kadžiulis liko patenkintas tarpsezonyje nuveiktais darbais ir tikisi, kad trenerių štabas greitai ras bendrą viziją ir sustyguos komandos žaidimą, jog jis po mėnesio prasidėsiančiame sezone taptų pergalingu.

„Sudėties vizija buvo kiek kitokia, bet tik šiek tiek. Nepavyko susitarti su kai kuriais jaunais žaidėjais, bet antrinis planas tikrai pasisekė ir susikomplektavome taip, kaip norėjome. Dabar daug bendraujame su trenerių štabu ir dėliojame tiek pratimus, tiek taktiką. Bandome visas mintis sujungti į vieną. Tai užtrunka, bet daug diskutuojame, daug bendraujame. Manau, kad greitu metu viskas susijungs ir bus bendra mintis“, - „kklietkabelis.lt“ pasakojo treneris.

Jau penktadienį „Cido“ arenoje vyks pirmosios draugiškos rungtynės už uždarų durų, kuriose „Lietkabelis“ išbandys jėgas su Vilniaus „Perlo“ ekipa. G. Kadžiulis atskleidė, kokį žaidimą kitą sezoną propaguos jo auklėtiniai.

„Bandysime išnaudoti atletiškumą, bandysime greitai kontratakuoti. Turime labai protingą įžaidėją Jamarą Wilsoną, kuriuo itin pasitikime. Jis gali gerai kontroliuoti pozicinį žaidimą. Jeigu bus galimybė, bandysime bėgti. Jeigu nebus šanso, tuomet Jamaras styguos viską poziciniame žaidime“, - sakė G. Kadžiulis.

Pasiruošimo metu „Lietkabelis“ turės trumpam atsisveikinti su Jamaru Wilsonu, kuris rugpjūčio pabaigoje prisijungs prie Suomijos rinktinės ir sugrįš į Panevėžį po dvejų rungtynių, kurias sužais Pasaulio taurės atrankoje. G. Kadžiulis pripažįsta, kad tokia situacija tikrai nepagelbės ieškant susižaidimo.

„Tai nėra visiškai gerai, todėl nusprendėme pasirašyti sutartį su Ežerskiu, jog tuo metu neišsimuštume iš ritmo ir nestumdytume žaidėjų iš jiems įprastų pozicijų. Situacija yra tokia, kokia yra, bet mes bandysime su ja susitvarkyti“, - vylėsi strategas.

„Lietkabelis“ sudėties komplektavimo darbų dar nebaigė - ieškomas dar vienas aukštaūgis. Per pasiruošimo laikotarpį „Lietkabelis“ planuoja sužaisti 8-9 draugiškas rungtynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS