Lietuvos futbolo rinktinė susirinko į stovyklą | Diena.lt

LIETUVOS FUTBOLO RINKTINĖ SUSIRINKO Į STOVYKLĄ

  • 0

Lietuvos rinktinė pirmadienį susirinko į treniruočių stovyklą Vilniuje, kur rengsis spalio 11 ir 14 dienomis vyksiančios UEFA Tautų lygos rungtynėms su Rumunija ir Juodkalnija.

„Paskutinės šiais metais rungtynės namuose, mūsų paskutinis šansas kovoti dėl kelialapių ir geresnių vietų grupėje, - sakė Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas. - Labai reikia, kad ateitų daug žmonių, sirgalių ir palaikytų mus. Jų pagalbą mes visada jaučiame ir mums labai jos reikia.“

Šiuo metu galima įsigyti bilietus ne tik į atskiras rungtynes, tačiau ir dviejų rungtynių abonementą, leidžiantį geriausiose stadiono vietose rungtynes stebėti vos už 18 eurų. Du sirgaliai, įsigiję abonementą į dvejas UEFA Tautų lygos rungtynes Vilniuje, gali laimėti ir ypatingą prizą. Tai – dvi kelionės dviem asmenims su Lietuvos rinktine į paskutinius du lietuvių Tautų lygos mačus Rumunijoje ir Serbijoje. Bilietus ir abonementus platina „Tiketa“. 

„Lauks atkaklios kovos, - kalbėjo F.Černychas. - Tai pačiai Rumunijai tai paskutinis šansas pakovoti. Maskvos „Dinamo“ klube, kuriame rungtyniauju, antrasis treneris yra rumunas, daug su juo kalbėjome, pasakojo, kad rumunų žiniasklaidoje daug nerimo dėl buvusių rungtynių (0:0 su Juodkalnija ir 2:2 su Serbija) ir kad jie atvažiuos lyg tai jiems būtų paskutinės rungtynės. Mes taip pat norime parodyti, ko esame verti, ir laimėti tas rungtynes.“

Pirmą dieną į rinktinės stovyklą atvyko 22 žaidėjai. Paskutinis, puolėjas Nerijus Valskis, prie rinktinės prisijungs antradienį. Trenerių štabe nerimas dėl traumų: praėjusią savaitę beveik nesportavo F.Černychas, o gynėjas Egidijus Vaitkūnas dėl peties traumos buvo pakeistas Baltarusijos čempionato rungtynėse.

„Man yra kaulo uždegimas, tai šiuo metu dar nesu visiškai atsigavęs, - teigė F.Černychas. - Tai yra sunkiai gydoma trauma. Bandė vaistais ir švirkštais pagerinti situaciją, tačiau nelabai tas padeda. Skausmą jaučiu, tačiau vartosiu nuskausminamus vaistus ir tada galėsiu žaisti.“

Puolėjas savaitgalį jau rungtyniavo ir Rusijos čempionate, treneriai jį į aikštę įleido 78 minutę, tačiau „Dinamo“ klubas išvykoje 0:1 nusileido Samaros ekipai.

„Davė nuskausminamų vaistų, tai tas 15-20 minučių, kurias žaidžiau, buvo viskas gerai“,  - sakė F.Černychas.

Spalio 11 d. Lietuvos ir Rumunijos rinktinių rungtynės bei spalio 14 d. Lietuvos ir Juodkalnijos rinktinių rungtynės prasidės 21:30 val.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS