Lietuvos krepšinio rinktinė susirinko Palangoje | Diena.lt

LIETUVOS KREPŠINIO RINKTINĖ SUSIRINKO PALANGOJE

Kol Lietuvos rinktinės personalo nariai ir keli krepšininkai dalijosi įspūdžiais „Vanagupės“ viešbučio vestibiulyje, Dainius Adomaitis susimąstęs dalijosi mintimis apie artėjančias antrojo FIBA lango batalijas.

Šįkart specialistas Lietuvos rinktinėje neturės Gedimino Oreliko ir Arno Butkevičiaus, tačiau trenerio entuziazmo tai nė kiek nemažina.

Priešingai, D. Adomaitis tikina nekantraujantis patikrinti jaunuosius šios komandos žaidėjus – Martyną Echodą, Lauryną Birutį ir Arnoldą Kulboką. Ką dar?

„Kšištofą“, – kvatodamas žurnalistams atkirto Adomaitis.

Tiesa, treneris netrukus surimtėja. Lapkričio mėnesį A. Kulbokai ir L. Biručiui buvo pirmasis kartas, kuomet šie lankėsi nacionalinės ekipos stovykloje ir liejo prakaitą treniruotėse. Panašu, kad šįkart treneris nusiteikęs jaunuolius tikrinti ir rungtynių metu.

„Pirmiausiai yra treniruotės ir jie ten turi įrodyti. Tam juos kvietėme praėjusiame lange, kad įsivestume į sistemą. Norime, kad jie žaistų, jaunimą tam ir kviečiame, kad įvestume į sistemą“, – pasakojo D. Adomaitis.

Savo asmeninę intrigą D. Adomaitis netrukus sukonkretino. „Šiaulių“ centras L. Birutis šį sezoną kol kas demonstruoja geriausią sportinę formą karjeroje, o neseniai žybtelėjo rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ surinkdamas 43 naudingumo balus.

D. Adomaitis pripažino Biručio judesius aikštėje stebintis pro padidinamąjį stiklą.

„Labai geras Lauryno sezonas. Keletą rungtynių atidžiai jį stebėjau su akcentu tik jam. Su „Žalgiriu“ sužaidė fantastines rungtynes. Kiekvieną trenerį džiugina jauno žaidėjo progresas. Laurynas visiems siunčia aiškią žinią. „Žalgirui“ siunčia, kad „jau noriu žaisti Eurolygoje, jau čia esu“. Rinktinėje jis siųs visiems aukštaūgiams: „Noriu tavo vietos.“ Viskas rodoma aikštelėje“, – kalbėjo specialistas.

– Kokį įspūdį vakar paliko KMT turnyro finalas? 

– Labai gerą. Visi tikisi tokių emocijų, tokio krepšinio, kieto žaidimo. „Žalgiris“ parodė, kodėl jie yra Eurolygos komanda, kur jie kiekvieną savaitę žaidžia tokias rungtynes. Kitas momentas – perlaužti gali rungtynes, jie žino, kaip tai padaryti. Tai ir buvo padaryta.

– Kaip vertinate Edgaro Ulanovo progresą?

– Jo didžiausias pliusas – jis geriausiai žaidžia tokias rungtynes. Tiek atkrintamąsias, tiek finalus, ne veltui tapo MVP. Čia atsiranda jo solidumas. Svarbu, kad būtų sveikas, tada kreivė eis tik į viršų.

– Kurį žaidėją norite labiausiai paliesti šiame lange?

– Lavrinovičių (juokiasi). Visus norisi pažiūrėti. Vieni matyti tik rungtynėse, labai įdomu jaunimas, labiausiai domina bendrame kontekste prie kitų žaidėjų, kaip jie atrodys. Visi matėte Echodo žaidimą finale. Jie yra jauni žaidėjai, kiekvienos rungtynės ir treniruotės jiems yra gera patirtis, bus įdomu.

– Jei Kosovas jau paliestas varžovas, tai kokį įspūdį palieka dar nematyta Vengrijos komanda, kurią veikiausiai jau teko stebėti?

– Žinome, kad vengrai pasistiprino natūralizuotu amerikiečiu, kuris pirmoje pozicijoje jiems duos solidumo. Tikrai gera komanda, žaidusi Europos čempionate, gerai kovojo su serbais. Kitos rungtynės taip pat rodo, kad tai gera komanda.

– Janavičius į stovyklą atvyks tik naktį. Jo vėlavimas nejauks planų?

– Šiandien treniruotė skirta žaidėjams, kurie keliavo, rungtyniavo, atstatomoji treniruotė, apsidrausti nuo mažų traumų. Taip pat truputį pažiūrėsime taktiką. 

– Koks vaidmuo bus numatomas Mariui Grigoniui?

– Manau, kiekvienose rungtynėse gali būti kitas lyderis, nesame komanda su vienu žmogumi. Varžovai dedasi akcentus, kurie gal kažkada žaidė rinktinėje, kaip žaidžia savo klubuose. Kiekvienas įneš savo indėlį, kiekvienas žinome Mariaus galimybes. Turime problemų trečioje pozicijoje su traumomis, Marius gali rungtyniauti 1-3 pozicijose.

– Rokas Giedraitis pirmojo lango metu rinktinėje buvo labiau atsarginis. Kaip jis progresavo nuo to laiko?

– Manau, jis dabar turi vidinį pasitikėjimą labai gerą, tai matosi, jis pasitiki tuo, ką daro, dėl to sprendimai gynyboje geresni. Taip, jis turi problemų (gynyboje). Jam tai reikės išgyvendinti, mums – padėti. Jo laukia svarbi rolė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS