Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių | Diena.lt

LIETUVOS RINKTINĖS KANDIDATŲ SĄRAŠE – 15 PAVARDŽIŲ

Likus mėnesiui iki trečiojo pasaulio čempionato atrankos lango, Dainius Adomaitis paskelbė Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. Jame – 15 pavardžių.

Iki treniruočių stovyklos pradžios Lietuvos rinktinės strategas atsisakys dviejų žaidėjų kandidatūrų, taigi ruoštis į stovyklą, kuri vyks Kaune, rinksis 13 krepšininkų.

Šįkart rinktinėje ir vėl pamatysime abu NBA lietuvius – Indianos „Pacers“ puolėją Domantą Sabonį ir Toronto „Raptors“ centrą Joną Valančiūną. Pirmasis sezoną baigė jau prieš mėnesį, o JV – prieš maždaug dvi savaites.

Kita vertus, rinktinė turi ir netekčių, mat kaip ir buvo prognozuota, šįkart joje nebus nė vieno Kauno „Žalgirio“ krepšininko – Pauliaus Jankūno, Artūro Milaknio, Edgaro Ulanovo bei Antano Kavaliausko.

To priežastis – ilgas ir varginantis Kauno „Žalgirio“ sezonas. Kauniečiai jau sužaidė 78 rungtynes, o vėliausiai sezoną gali užbaigti birželio 22-ąją dieną. D. Adomaitis į trumpą pasiruošimo stovyklą krepšininkus kvies atvykti birželio 25-ąją.

„Pauliui (Jankūnui – aut.) yra pasakyta, kad po paskutinių sezono rungtynių jis ilgą laiką privalo gauti poilsio. Žaidėjų sveikata – prioritetas“, – tikino specialistas.

Lapkritį ir vasarį per pirmuosius FIBA langus komandai negalėjo padėti NBA ir Eurolygos žaidėjai. Šįkart Adomaitis pasirinko 8 krepšininkus, kurie rinktinės garbę gynė praėjusiuose languose – Marių Grigonį, Adą Juškevičių, Roką Giedraitį, Martyną Echodą, Lauryną Birutį, Eimantą Bendžių, Mindaugą Girdžiūną ir Renaldą Seibutį.

„Yra žaidėjų, kurie, manau, žaisdami languose nusipelnė vėl būti pakviesti į rinktinę, yra žaidėjų, kurie nežaidė rinktinėje ir atstovavo Eurolygos klubams, norime, kad jie atvyktų ir žaistų. Norime truputį įsivesti ir taktiškai kitaip. Tokia yra situacija ir mes prie jos bandome prisitaikyti. Negalime kažko pakeisti“, – aiškino D. Adomaitis.

Rinktinėje birželio-liepos mėnesiais tikrai nebus ir Donato Motiejūno, kuris po pirmųjų dviejų FIBA langų su Adomaičiu šilčiausių santykių nebepalaiko.

„Tai mūsų sprendimas, toje pozicijoje norime išbandyti D. Sabonį“, – lakoniškas buvo D. Adomaitis.

C grupėje nė karto per pirmuosius du langus nesuklupusios D. Adomaičio kariaunos šįsyk lauks dvejų išvykos rungtynių iššūkis: birželio 28-ąją lietuviai Gdanske susirems su Lenkija, o liepos 1-ąją Budapešte – su Vengrija.

Prieš šias nacionalines komandas lietuviai Klaipėdoje laimėjo atitinkamais rezultatais 75:55 bei 80:75.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS