Kelią į Europos čempionato pusfinalį lietuviams atvėrė komandinė dvasia | Diena.lt

KELIĄ Į EUROPOS ČEMPIONATO PUSFINALĮ LIETUVIAMS ATVĖRĖ KOMANDINĖ DVASIA

„Atėjo daug žiūrovų, buvo nuostabi atmosfera. Man, kaip treneriui, tai buvo pirmas kartas, kai girdi skanduojanti „Lietuva“, tada net bijai pralaimėti“, - šypsojosi Gediminas Petrauskas. Jo vadovaujama Lietuvos šešiolikmečių rinktinė Kaune vykstančiame Europos jaunučių krepšinio čempionate užtikrintai žengė į pusfinalį ir užsitikrino vietą 2016 m. pasaulio čempionate Ispanijoje.Lietuviai penktadienį ketvirtfinalyje 93:74 (21:23, 22:15, 25:21, 25:15) palaužė Suomijos ekipą ir pusfinalyje susitiks su Turkijos ir Serbijos poros nugalėtoju.

Nors suomiai negarsėja krepšinio tradicijomis, dėl pergalės šeimininkams teko gerokai paplušėti. Suomijos krepšininkai į aikštę žengė kupini pasitikėjimo, nes 2-ajame etape tapo grupės nugalėtojais. Lietuviai savo grupėje tenkinosi 4-ąja pozicija. Svečiai iškart pabandė atitrūkti. Pažėrę tritaškių seriją jie išsiveržė į priekį 15:8. Pamažu įsibėgėję šeimininkai žaidimo gijas į savo rankas perėmė 2-ajame kėlinyje. Jie laimėjo atkarpą 8:0 ir ėmė pirmauti 39:31.

Suomiai nenuleido rankų ir trečiojo kėlinio pradžioje netgi išlindo į priekį 52:50. Lietuvių atsako neteko ilgai laukti. Jie spurtavo 18:6 ir besibaigiant trečiajam ketvirčiui įgijo dviženklį pranašumą -  68:58. Ketvirtajame kėlinyje suomiams pavyko priartėti iki 6 taškų (70:76), tačiau Tado Vaičiūno tritaškis nutraukė varžovų spurtą, o netrukus dar du tolimus metimus pataikę lietuviai atitolo 86:72.

Rezultatyviausiai nugalėtojų ekipoje rungtyniavo V.Kozys (7 atk. kam) ir A. Velička (6 kl.), pelnę po 18 taškų. T. Vaičiūnas ir Grantas Vasiliauskas (6 atk. kam., 3 per. kam.) surinko po 12 taškų, o L. Uleckas pelnė 9 taškus. Tomo Balčiūno sąskaitoje 8 taškai ir 11 atkovotų kamuolių, Elvio Juozaičio – 8 taškai ir 8 atkovoti kamuoliai.

„Šios rungtynės lėmė patekimą į pasaulio čempionatą, o kai kovoji dėl galimybės jame žaisti, nereikia papildomai nusiteikti. Vaikinai stengėsi, kad patektų, ir jiems pavyko, - kalbėjo G.Petrauskas. - Žinojome, kad suomių komanda yra labai nestandartinė, žaidžia žema sudėtimi ir labai gerai meta tritaškius. Prieš tokią ekipą žaisti sunku, ir tai parodė grupės rungtynės, kai antrame etape jie pralaimėjo tik nieko nelėmusias rungtynes. Viena pergalės priežastis – darbas gynyboje, kita – dvasia“.

Treneris gyrė auklėtinių nesavanaudiškumą ir komandinę dvasią.

„Ne kartą minėjome, kad didelė rizika diegti komandinį žaidimą, kai paskui neatsiranda vieno lyderio. Bet jeigu būtume akcentavę vieno žaidėjo indėlį, šiandien būtume sugriuvę, kai G.Vasiliauskas gavo ketvirtą pražangą. Tai, kad nuosekliai nuo pirmų draugiškų rungtynių taip žaidėme, mums padėjo. Vis kažkas kitas iššauna puolime, šiandien tai buvo Vitalijus Kozys. Džiaugiamės, bet žinome, kad rytoj bus kur kas sunkiau“, - pabrėžė G.Petrauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS