LKL čempionate – „Lietuvos ryto“ ir „Šiaulių“ pergalės | Diena.lt

LKL ČEMPIONATE – „LIETUVOS RYTO“ IR „ŠIAULIŲ“ PERGALĖS

LKL rungtynėse Utenoje Vilniaus „Lietuvos rytas“ be didesnio vargo 104:92 (34:24, 25:20, 22:17, 23:31) nugalėjo „Juventus“. Tiesa, prieš mačą svečių sirgalių pateikta staigmena sostinės klubui greičiausiai užtrauks baudą.

Teisėjams Utenoje sušvilpus rungtynių pradžią Vilniaus klubo sirgaliai užmėtė parketą popieriaus juostomis. Vos prasidėjusį mačą teko sustabdyti, o valyti aikštės puolė „Juventus“ krepšininkai ir personalas. „Lietuvos rytas“ už šį sirgalių akibrokštą turėtų sulaukti LKL baudos.

Pirmajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ pataikė net septynis tritaškius ir pirmavo 34:24.

Antrajame kėlinyje vilniečių pranašumas buvo išaugęs iki 16 taškų. Prieš didžiąją pertrauką prastai besigynę uteniškiai atsiliko 44:59.

Antroje rungtynių pusėje Utenos klubas intrigos nesugrąžino ir „Lietuvos rytas“ šventė įtikinamą pergalę.

Vilniaus klubą į priekį vedė legionieriai – po 18 taškų surinko Travisas Petersonas ir Benas Madgenas.

„Mes nepamiršome“! Tokiu šūkiu šeštadienio rungtynes su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa pasitiko Utenos „Juventus“ klubas. Nesunku suprasti, jog šis šūkis orientuotas į neseniai vykusį Karaliaus Mindaugo taurės turnyro mačą su sostinės klubu.

Tuomet Utenos ekipa po pratęsimo pralaimėjo „Lietuvos ryto“ klubui rezultatu 88:91, tačiau teisėjų sprendimai lemiamomis mačo minutėmis vis dar kaitina uteniškių kraują.

Treniruotės metu nugaros traumą patyrė ir Utenos klubui negalėjo padėti Karolis Guščikas.

21-ąją pergalę iškovojęs Vilniaus klubas susilygino su čempionato lyderiu Kauno „Žalgiriu“.

Utenos „Juventus“ su 9 pergalėmis rikiuojasi septintas.

„Juventus“: A.Irelandas 15, K.Gainesas ir L.Dendy po 14, M.Kupšas ir S.Buterlevičius po 11, A.Šikšnius ir D.Bičkauskis po 10.

„Lietuvos rytas“: T.Petersonas ir B.Madgenas po 18, R.Giedraitis 17, C.Krameris 14, M.Echodas 12.

Arti rekordo buvęs D.Sabeckis ir „Šiaulių“ pergalė

„Betsafe–LKL“ čempionate „Šiaulių“ (10/15) ekipa vedama Donato Sabeckio rezultatyvių perdavimų pabėgo ketvirtajame kėlinyje, įtikinamai įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (9/16) ir įsitvirtino penktoje turnyrinės lentelės vietoje.

Namuose rungtyniavę „Šiauliai“ pasinaudojo puikiu Nicko Zeislofto žaidimu ketvirtame kėlinyje, susikrovė įtikinamą persvarą ir 100:79 (23:21; 22:20; 22:22; 33:16) įveikė svečius iš Pasvalio bei iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

Nepaisant itin ankstyvo pasvaliečių spurto rungtynių pradžioje, komandos didžiąją rungtynių dalį kovėsi taškas į tašką.

Trečiąjį kėlinį N.Zeisloftas užbaigė tritaškiu su sirena ir tik tada atsidarė savo taškų sąskaitą. „Pieno žvaigždžių“ nelaimei amerikietis tuo momentu pajautė kraujo skonį ir ketvirtame kėlinyje pradėjo pasvaliečius bausti.

Per pirmas penkias ketvirčio minutes N.Zeisloftas pelnė 7 taškus, o „Šiauliai“ tuo pasinaudoję jau pirmavo 78:72. Po kelių akimirkų Evaldas Šaulys smeigė tritaškį, padidino „Šiaulių“ persvarą iki 13 (88:75) ir atsakė į visus likusius klausimus. Per likusį laiką aikštės šeimininkai tik didino persvarą ir iškovojo dar vieną pergalę.

Iš viso N.Zeisloftas per ketvirtą kėlinį pelnė 9 taškus, o rungtynes užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 12. Vis dėlto kur kas labiau išsiskirti pavyko D.Sabeckiui, kuris per rungtynes atliko net 16 rezultatyvių perdavimų.

„Šiaulių“ gynėjui pritrūko tik vieno rezultatyvaus perdavimo iki šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordo. Jis priklauso buvusiam Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkui Alejandro Hernandezui, kuris buvo atlikęs 17 rezultatyvių perdavimų.

„Šiaulių“ ekipa rungtynes pradėjo itin blankiai ir po dviejų sužaistų minučių atsiliko 0:9. Vis dėlto dar pirmajame kėlinyje aikštės šeimininkai persvėrė rezultatą, o antrame ketvirtyje buvo įgavę ir 9 taškų pranašumą – 32:23. Nors pasvaliečiai atsilikimą sumažino, D.Sabeckio gražus dėjimas paskutinėmis kėlinio sekundėmis leido šiauliečiams po dviejų kėlinių pirmauti 45:41.

„Pieno žvaigždės“ šiose rungtynėse buvo priverstos žaisti be Stepono Babrausko ir Liso Soshi. Būtent pastarojo nebuvimas labai pasijautė pasvaliečiams, kurie kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 23:41.

„Šiauliai“: L.Birutis ir A.Urbutis po 18, A.Wrightas ir D.Sabeckis po 14, N.Zeisloftas 12, E.Šaulys 11.

„Pieno žvaigždės“: N.Balašovas 20, O.Olisevičius 18, T.Hughesas 13, J.M.Manigat ir V.Bobrovas po 11.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS