M. Kuzminskas: apie apmaudą dėl M. Kalniečio ir troškimą susitikti su „Žalgiriu“ | Diena.lt

M. KUZMINSKAS: APIE APMAUDĄ DĖL M. KALNIEČIO IR TROŠKIMĄ SUSITIKTI SU „ŽALGIRIU“

„Viskas gerai, išsikviesiu taksi“, – į Milano komandos atstovo raginimus paskubėti atšovė Mindaugas Kuzminskas.

„AX Armani Exchange“ komandos puolėjui grįžti į Lietuvą sezono metu nėra įprastas jausmas, o Kuzia, panašu, buvo išsiilgęs net ir bendravimo su žiniasklaida.

Tiesa, su madų sostinės ekipa į Kauną jis atvyko kovoti ne dėl žūtbūtinės pergalės, o tik dėl garbės. Milano ekipa jau nebeturi jokių galimybių kovoti dėl vietos Eurolygos aštuntfinalyje, kuomet Kauno „Žalgiriui“ antradienio vakarą Nemuno saloje vyks žūtbūtinė kova dėl pozicijų aštuntuke įtvirtinimo.

Dabar Milano ekipa savo sąskaitoje turi 9 pergales, o gerokai nutolęs „Žalgiris“ – šešiomis daugiau.

Apie savo ir Manto Kalniečio vaidmenis Italijoje, norą susikauti su „Žalgiriu“ ir Lietuvos rinktinę – Kuzminsko interviu vos nusileidus į Lietuvą.

– Ko gero, sugrįžimas į Lietuvą sezono metu jums nėra įprastas.

– Kai žaidžiau Malagoje, visada norėjau patekti į tą pačią grupę arba reguliariajame sezone, arba „Top 16“ etape, bet vis nesusiklostydavo aplinkybės. Dabar esu čia.

– Jaudulio sugrįžus į „Žalgirio“ areną bus?

– Be abejo. Lėktuve mėginau pamiegoti, bet vis prisikėliau, mėginau pagalvoti apie rungtynes, apie atmosferą. Manau, kad bus smagu, bet reikia atsiriboti nuo aplinkinių, neperdegti.

– Kokius akcentus treneris Simone Pianigiani jums dėstė prieš šias rungtynes?

– „Žalgiriui“ tai svarbios rungtynės, nes jie dar nėra tikri dėl savo vietos atkrintamosiose. Ši pergalė jiems tai garantuotų, todėl ir žūtbūt jos sieks, nes vėliau tvarkaraštis – ne iš lengvųjų. Mes patys dabar kovojame dėl garbės, bet jau rungtynėse su „Chimki“ įrodėme, kad neketiname nusileisti ir norime laimėti. Komandą turime gerą ir ji įsižaidžia. Tikiuosi, einame geru keliu.

– Milano klubas Eurolygoje jau nebeturi šansų kovoti dėl vietos aštuntfinalyje. Ar tai reiškia, kad Italijos pirmenybių kovoms ruošiatės atidžiau?

– Nepasakyčiau. Manau, ruošiamės vienodai visoms rungtynėms. Svarbu užbaigti Eurolygą, nes jei trejus metus iš eilės komanda yra paskutinė, egziztuoja galimybė prarasti A licenciją. Svarbu išsaugoti gerą vardą, niekas to nenori.


– Jau nuo vasario pradžios nerungtyniauja startinio penketo įžaidėjas Jordanas Theodore’as. Tai apsunkina situaciją?

– Pas mus tiek tų žaidėjų, kad vienam ar kitam iškritus, tai neturi jaustis. Kai vienas patiria traumą, kitiems yra galimybė. Dabar daugiau žaidžia Andrea Cinciarini, Curtisas Jerrellsas, jie negadina vaizdo. Viskas gerai.

– Tačiau Theodore'o trauma veikiausiai keičia komandos veidą, tiesa?

– Kažkiek. Juk jis startinio penketo įžaidėjas, kuris rungtyniauja beveik 30 minučių, taigi šiek tiek.

– Kaip laikosi Mantas Kalnietis, kurio jau nebėra trenerio planuose?

– Gerai laikosi. Dabar į Kauną neskrido, nes jis sportuoja pagal individualų planą, kai rungtyniaujame išvykoje, kai namie – jis kartu. Situaciją visi žinote. Man, kaip draugui, gaila, atrastume ryšį, ne vienus metus kartu esame žaidę.

– Nesigailite dėl sprendimo keltis į Milaną?

– Gyvenime reikia kasdien priimti sprendimus. Jei dėl visko gailėsiesi, bus sunku. Nesu linkęs dėl kažko gailėsis, taip pat dėl Milano. Kas dėl mano vaidmens, manau, kad pats iš dalies nerodau, ko norėčiau. Taip pat esu kalbėjęs su treneriu, nesu patenkintas, kad žaidžiu tik ketvirtoje pozicijoje, manau, kad ir trečioje turėčiau pranašumų. Apie tai diskutuojame ir po truputį esu bandomas įvesti į sistemą.

– Kokie planai dėl rinktinės vasarą?

– Nėra kalbų. Kol kas manau, jei viskas gerai, jei būsiu sveikas, tikrai ketinu žaisti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS