Mėgėjų lygoje – D. Songailos benefisas | Diena.lt

MĖGĖJŲ LYGOJE – D. SONGAILOS BENEFISAS

Kauną garsina krepšinio profesionalai, bet krepšininkai meistriškumą demonstruoja ir mėgėjų pirmenybėse. Juolab, kad galimybių parodyti ką sugeba, oranžinio kamuolio meistrai turi į valias. Neretai į Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) kovas įsitraukia ir buvę profesionalai.

KKML čempionate šiemet kovos vyksta daugybėje amžiaus ir meistriškumo grupių. Pajėgiausios komandos susibūrė į A lygą, kurioje grumiasi 8 dalyviai. Kiek žemesnio lygio ekipos dviejose pogrupiuose grūdinasi B lygoje, o visiški mėgėjai tenkinasi pasirodymais C lygoje. Be to, KKML klubams leidžia išmėginti jėgas ir „teminiuose“ čempionatuose, tokiuose kaip „Verslo lyga“ arba „Bendruomenių lyga“.

Vyresnio amžiaus žaidėjai galynėjasi pirmenybėse pagal amžiaus grupes. Veteranais vadinami mėgėjai nuo 35 metų. Vyresnių krepšininkų grupė kovoja 40+ amžiaus grupėje, dar vyresni – 45+ ir 50+. O kur dar „Savaitgalio lyga“, moterų ir moksleivių pirmenybės.

Vis dėlto didžiausią sirgalių susidomėjimą kelia A lygos rungtynės. Jose jėgas bando ne viena krepšinio žvaigždė, kurios kitur žaidžiančios nebepamatysi. Neseniai kamuolį į rankas vėl paėmė buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Darius Songaila, profesionalo karjerą prisiminė kitas buvęs žalgirietis Vidas Ginevičius.

Tituluotieji žaidėjai atstovauja SK „Minbra“ ekipai. Bronislovo Sabecko treniruojamos komandos marškinėliais vilki ir „Žalgirio“ trenerio asistento Šarūno Jasikevičiaus brolis Vytenis, žalgiriečių fizinio pasirengimo treneris Justinas Grainys, buvęs žinomas plaukikas Saulius Binevičius. Pastarajame mače SK „Minbra“, padedami surinkto žvaigždyno, 92:83 įveikė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) 2-ąją komandą. Pastarasis mačas tapo D.Songailos benefisu. 37 metų 206 ūgio „Žalgirio“ trenerio asistentas ne tik pelnė 40 taškų, bet ir buvo komandos lyderiu pagal atkovotus kamuolius (11) ir rezultatyvius perdavimus (6). Tokiu būdu žalgirietis surinko net 42 naudingumo balus. VDU-2 ekipoje pasižymėjo Rytis Juknevičius. Vos prieš savaitę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate dar rungtyniavęs kaunietis, atleistas iš Alytaus „Dzūkijos“ ekipos, mėgėjų čempionate pasižymėjo 27 taškais. Po šios akistatos SK „Minbra“ pakilo į 3-ąją vietą (3 laimėjimai ir 2 nesėkmės). Pirmauja „Kauno kolegija“, suklupusi tik sykį.

Tuo tarpu veteranų 40+ pirmenybėse sėkmingai rungtyniauja ne vienas buvęs LKL ir net šalies rinktinės krepšininkas. Komandos „Grifonas“ gretose taikliais metimais pasižymi Darius Lukminas. Europos vicečempionas, Barselonos ir Atlantos olimpinių žaidynių prizininkas pastarajame mače su „Notomu“ pelnė 13 taškų. Tiesa, kauniečio metimai nepadėjo ekipai, pralaimėjusiai 77:83. Varžovai taip pat turėjo savo argumentų. Jiems net 32 taškus įmetė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo puolėjas Arnas Kazlauskas. LKL tritaškius kadaise svaidęs Rolandas Skaisgirys pridūrė 14 taškų. Pralaimėjusiems buvęs Vilniaus „Statybos“ krepšininkas Egidijus Mikalajūnas pelnė 15 taškų, Vilniaus „Sakalų“ klubo simbolis Rolandas Matulis – 14.

Nepaisant nesėkmės, „Grifonas“ išlaikė teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą – 3:2.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS