Moterų krepšinio rinktinė pradeda Europos čempionato atrankos turnyrą | Diena.lt

MOTERŲ KREPŠINIO RINKTINĖ PRADEDA EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOS TURNYRĄ

  • 0

Lietuvos moterų nacionalinė krepšinio rinktinė penktadienio vakarą surengė pirmą treniruotę Rygos olimpiniame sporto centre, kuriame Europos čempionato metu treniruodavosi ir Lietuvos vyrų rinktinė.

Ten šeštadienį Lietuvos krepšininkės žais pirmąsias 2017 metų Europos čempionato trijų ekipų A grupės atrankos varžybų rungtynes su Latvija.

"Svarbiausia apsiprasti su krepšiais. Laiko turime nedaug. Todėl daugiau dėmesio skirsime metimams ir pakartosime derinius", - pradėdamas treniruotę sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Rimvydas Samulėnas.

Dar mažiau laiko lietuvės turės perprasti varžovių žaidimą. Tai teks daryti jau rungtynių metu, nes vaizdo medžiagos analizuoti Latvijos rinktinės derinius buvo labai mažai. Atėjus naujam treneriui, pasak Lietuvos rinktinės trenerių, turėjo keistis ir taktika, deriniai.

Pasak pranešimo, prieš penktadienio treniruotę viešbutyje "Mercure" surengtoje vaizdo peržiūroje daugiausia dėmesio buvo skiriama individualaus latvių žaidimo analizei. Beje, tame pačiame viešbutyje per Europos čempionatą praėjusį rugsėjį gyveno ir Lietuvos vyrų rinktinė.

"Kaip ir visų Latvijos krepšinio rinktinių, latvių moterų didžiausia jėga yra tolimi metimai", - sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės treneris analitikas Remigijus Bardauskas.

Šeštadienio rytą Lietuvos moterų rinktinė dar surengs pamėtymą. Jau 17 val. laukia mačas su puikiai iš vidutinio nuotolio ir tritaškių zonos atakuojančiomis latvėmis.

Ateinantį trečiadienį Lietuvos moterų rinktinė žais antrąsias atrankos rungtynes. Kėdainių arenoje (19 val.) lietuvių varžove bus Slovėnijos nacionalinė rinktinė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS