Naujoką „Žalgiriui“ šlifavęs A. Sireika neabejoja: tokių nėra daug | Diena.lt

NAUJOKĄ „ŽALGIRIUI“ ŠLIFAVĘS A. SIREIKA NEABEJOJA: TOKIŲ NĖRA DAUG

Kauno „Žalgirio“ klube gynėjų paieška Šarūno Jasikevičiaus eros metais dažniausiai įterpiama į aiškius rėmus – toks gynėjas turi turėti aukštą krepšinio supratimą, brandų mąstymą ir universalumą, turint fizines galimybes gintis prieš bent trijų pozicijų žaidėjus.

Kaip tik toks vaikinas pastaruosius dvejus metus rungtyniavo LKL vidutiniokėje „Šiaulių“ ekipoje, tačiau, ko gero, nedaug sirgalių tikėjosi, kad jis sulauks skambučio iš Lietuvos čempionų organizacijos.

„Lietkabeliui“ skolinamą Paulių Valinską keičia „Šiauliuose“ sužibėjęs Donatas Sabeckis“, – tokia oficialia žinute vėlų antradienio vakarą nuspalvino „Žalgirio“ atstovai.

Kita vertus, tai nėra žinia iš giedro dangaus. „BasketNews.lt“ žiniomis, po geriausio karjeros sezono 25-erių kaunietis gynėjas jau traukė Vilniaus „Ryto“ dėmesį, o pirmosiomis vasaros savaitėmis Sabeckis žinojo ir apie tuo metu dar nerimtas „Žalgirio“ užklausas.

Vėliau maždaug pusantro mėnesio trukęs laikotarpis D. Sabeckiui buvo įtemptas. Liepos viduryje jis apsisprendė visgi nutraukti sutartį su „Šiauliais“ ir laimės ieškoti kitur. „BasketNews.lt“ žiniomis, tuo metu D. Sabeckis buvo įsitikinęs, kad kitą sezoną jis pradės ragauti legionieriaus duoną.

Į užsienio komandas kaunietis dairėsi jo atstovams nesusitarus su „Rytu“. Galiausiai gynėjo požiūrį pakeitė aiškus ir konkretus pasiūlymas iš gimtojo miesto – kontraktas pagal formulę „1+1“

Taip D. Sabeckis pirmą kartą po penkerių metų pertraukos į treniruotes ir rungtynes riedės nepalikdamas gimtojo Kauno.

Pastaruosius dvejus metus D. Sabeckis buvo apsistojęs Šiauliuose. Saulės miestas ir tapo jo karjeros tramplinu, nuo kurio gynėjas pakilo iki Eurolygos klubo.

„Man jis – įspūdingas vaikinas. Tokių nėra daug“, – apie D. Sabeckį tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo „Šiaulių“ specialistas Antanas Sireika.

Būtent šio tituluoto stratego globoje D. Sabeckis ir suspindėjo, žaisdamas savo antrąjį LKL sezoną po tamsaus pirmojo, kai dar Vaido Pauliukėno treniruotą komandą krėtė finansinės problemos.

Antrajame sezone D. Sabeckiui geriau sekėsi ne tik laiku sulaukti atlyginimo, bet ir ant parketo. A. Sireikos vadovautoje komandoje praėjusį sezoną D. Sabeckis vidutiniškai rinko po 9,9 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio.

„Man norisi universalesnio penketo, o Donatas kaip tik atitinka tokią filosofiją. D. Sabeckis gali būti didele trenerio privilegija, atverti platesnes galimybes. Dirbant nesunku pastebėti jo potencialą, kadangi D. Sabeckis yra gerų fizinių savybių žaidėjas, šoklus, veržlus. Jis puikus žmogus ir tai matosi jo žaidime, kuomet Donatas pirmiausiai galvoja apie perdavimą, o ne savęs demonstravimą“, – sakė A. Sireika.

D. Sabeckis pasižymi ne tik savybėmis ant parketo. Buvę gynėjo komandos draugai ir treneriai pasakoja, kad universalusis gynėjas yra puikus komandos draugas, pasižymintis pozityviu požiūriu ir darbštumu. Būtent į charakterio bruožus dėmesį buriant komandą atkreipia ir „Žalgirio“ vadovai, atmosferą komandoje laikantys prioritetiniu klausimu.

O rūbinėje jis ras mažiausiai vieną gerai pažįstamą veidą – Lauryną Birutį. Su šiuo jaunuoju „Žalgirio“ centru praėjusį sezoną D. Sabeckis nuolat kūrė įspūdingus epizodus, vilkint geltonąją „Šiaulių“ aprangą.

Į Kauną D. Sabeckis atvyksta kaip pernykštis LKL rezultatyvių perdavimų lyderis (vid. 6,9). Dalį šių nuopelnų galima priskirti ir Biručiui, su kuriuo D. Sabeckis dažnai sėkmingai žaisdavo du prieš du.

„Šiaulių“ vedlys A. Sireika dar praėjusį sezoną tikėjo, kad komandoje bent metams įmanoma išlaikyti abu šiuos lyderius, tačiau dabar strategas mintimis apie juos dalijosi jau tik su nostalgija.

„Nors dabar mūsų laukia vargas kamšant jo vietą, treneriui tokie perėjimai atrodo lyg svajonė. Kai Birutis išėjo į „Žalgirį“, juokavau, kad jam reikia kartu pasiimti Donatą. Aš toks treneris, kuriam labai patinka žaidimas du prieš du, ir tai dažnai kartoju savo žaidėjams. Man labai patiko legendinis duetas su Johnu Stocktonu ir Karlu Malone’u Jutos „Jazz“ komandoje. To tandemo niekas nesulaikė.

Taip ir čia – nuolat visiems kartojau, kad norint gerai pasirodyti, reikia palaikyti gerą ryšį su įžaidėju. O su Donatu sutarti nebuvo sunku. Man patinka, kad L. Biručio ir D. Sabeckio duetas dabar savotiškai prasitęs Kaune“, – pasidžiaugė A. Sireika.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS