Oficialu: P. Valinskas siunčiamas stažuotis į „Lietkabelį“ | Diena.lt

OFICIALU: P. VALINSKAS SIUNČIAMAS STAŽUOTIS Į „LIETKABELĮ“

  • 1

Sudėties komplektavimo darbus tęsiantis Panevėžio „Lietkabelis“ pasiekė susitarimą su Kauno „Žalgiriu“ dėl Pauliaus Valinsko pasiskolinimo artėjančiam sezonui.

„Nors praėjusiame sezone Paulius gaudavo nedaug laiko pasireikšti, bet mačiau, su kokiu noru ir aistra jis eidavo į aikštelę. Kalbant apie jo sugebėjimus, jie tikrai yra geri. Tikiuosi, kad tai, ką jis turi, labai gerai realizuos „Lietkabelyje“. Gaus pasitikėjimą iš mūsų pusės, pats įgaus pasitikėjimo savo jėgomis ir tikrai tai yra žaidėjas, kuris turi didelį potencialą eiti į priekį. Labai daug iš jo tikiuosi. Jo charakteris tinkamas – yra karys, darbštus žaidėjas. Jeigu jis tai, ką daro dabar, dar nušlifuos ir išgrynins, tikrai dideliais žingsniais eis į priekį“, – apie P. Valinską kalbėjo „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Gintaras Kadžiulis.

22 metų 191 cm ūgio gynėjui reikėjo daugiau žaidybinio laiko, o Panevėžyje jis jo gaus ne tik Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“), bet ir FIBA Čempionų lygos kovose.

Nors gynėjas dar yra jaunas ir talentingas žaidėjas, tačiau jau spėjo sukaupti patirties ir žaisdamas Eurolygoje, kur praėjusiame sezone su „Žalgiriu“ užėmė trečiąją vietą. Įsimintiniausias P. Valinsko pasirodymas buvo praėjusiame sezone Maskvoje, kai į CSKA krepšį įmetė 3 tritaškius iš 4 bei padėjo komandai kautis dėl pergalės iki pat paskutinių sekundžių.

„Valinskas – jaunas, ambicingas ir tikrai perspektyvus žaidėjas, kurio lauksime sugrįžtant į „Žalgirį“. Tiesiog jam reikia dar daugiau žaidybinės praktikos ir sutvirtėti turint svarbią rolę komandoje. Šiai dienai to pasiūlyti negalime, tad priėmėme sprendimą, jog Pauliui bus geriausia atsiskleisti kitoje aplinkoje“, – situaciją nušvietė „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas.

Prabėgusiame sezone LKL pirmenybėse P. Valinskas ant parketo praleisdavo po 16 minučių, įmesdavo 4,7 taško, atkovodavo 1,5 kamuolio, atlikdavo po 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo 3,7 naudingumo balo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

Tikrai labai idiomus tie jo sugebejimai. Gal ir susitupes nustos vienas bandyti kazka, juk seniai ne mkl zaidzia. O Zalgiryje jam dar anksti buvo zaisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS