Olimpiados link – per Puerto Riką | Diena.lt

OLIMPIADOS LINK – PER PUERTO RIKĄ

  • 0

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei dėl kelialapio į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes teks kautis Puerto Rike.

Reikės laimėti finalą

Miese (Šveicarija) ištraukus burtus paaiškėjo, kad Kazio Maksvyčio kariauna kitąmet vasarą keliaus kitapus Atlanto, kur liepos 2–7 d. San Chuano mieste bus surengtas ikiolimpinis atrankos turnyras.

Lietuviai A grupėje varžysis su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto komandomis. B grupėje žais turnyro šeimininkė Puerto Riko ekipa ir Italijos ir Bahreino atstovai.

1–2 vietas grupėse užėmusios rinktinės susikaus pusfinalyje, šias akistatas laimėjusios – finale. Nugalėtojams bus atvertos durys į olimpiadą.

Mūsiškiai su meksikiečiais buvo susitikę šiemet pasaulio čempionate ir sutriuškino juos 96:66, o Puerto Riko komanda įveikta per draugiškas rungtynes – 93:80.

Kontroliniai mačai greičiausiai vyks Europoje, tačiau neatmetamas ir JAV variantas.

Pozityvi perspektyva

„Galimybės patekti į žaidynes tikrai geros, nors nederėtų iš anksto nusiraminti, nes turnyre žais italai, puertorikiečiai“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir pridūrė, kad tolima išvyka, be kita ko, gali pasunkinti kontrolinių rungtynių planavimą.

Mūsiškiai, ruošdamiesi atrankos turnyrui, turėtų sužaisti du tris draugiškus mačus. Jie greičiausiai vyks Europoje, tačiau neatmetamas ir JAV variantas.

M. Balčiūnas tikisi, kad šalies rinktinei galės padėti dauguma geriausių krepšininkų.

„Tam tikrą pranašumą turės tos komandos, kurios surinks daugiau žaidėjų iš NBA, juolab kad ten sezonas bus baigtas. Tad mūsų perspektyva – pozityvi. Vėliausiai iki birželio 18-osios finišuos ir Lietuvos čempionatas, tai rinktinės treneriams irgi užtikrins platesnių pasirinkimo galimybių“, – svarstė LKF generalinis sekretorius.

Latviai žais Rygoje

Kiti trys ikiolimpinės atrankos turnyrai vyks Pirėjuje (Graikija), Rygoje (Latvija) ir Valensijoje (Ispanija).

Pirėjuje A grupę sudarys Slovėnijos, Naujosios Zelandijos ir Kroatijos rinktinės, B – Graikijos, Dominikos Respublikos ir Egipto komandos.

Rygoje į A grupę pateko Latvijos, Sakartvelo ir Filipinų ekipos, į B – Brazilijos, Juodkalnijos ir Kamerūno krepšininkai.

Burtai lėmė, kad Valensijoje rungtyniaus Ispanijos, Libano ir Angolos (A grupė), Lenkijos, Suomijos ir Bahamų (B grupė) rinktinės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS