P. Jankūnas: visiškai pasitikime treneriu K. Maksvyčiu | Diena.lt

P. JANKŪNAS: VISIŠKAI PASITIKIME TRENERIU K. MAKSVYČIU

  • 27

Kauno „Žalgirio“ klubas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje klubo direktorius Paulius Jankūnas bendravo su žiniasklaidos atstovais ir atsakė į aktualiausius žurnalistų klausimus.

Po ketvirtadienio Eurolygos rungtynių viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimams apie galimus pokyčius „Žalgirio“ vyr. trenerio poste, penktadienį klubas soc. tinkluose ištransliavo žinutę, kad visiškai pasitiki treneriu Kaziu Maksvyčiu, kuris ir toliau vadovaus komandai.

Tą spaudos konferencijoje patvirtino ir P.Jankūnas.

„Kaip ir skelbėme šiandien, visiškai pasitikime treneriu Kaziu Maksvyčiu, – spaudos konferenciją pradėjo „Žalgirio“ direktorius. – Turime daug pokalbių komandos viduje, šiandien turėjome pokalbių su treneriais, su žaidėjais. Išanalizavome visą situaciją – turime traumuotų žaidėjų, turime du naujokus, kurie neseniai prisijungė, jiems prireiks laiko, kol jie visavertiškai įsijungs į komandą. Po visų pokalbių ir analizių, kurias pasidarėme, tęsiame darbą toliau. Tikimės, kad rezultatai gerės ir toliau dirbsime ties dalykais, kurių mums labiausiai trūksta

– Kokias išvadas komanda turėtų padaryti?

– Šiame sezone nedemonstruojame tokio žaidimo, kokį demonstravome praėjusiais metais. Taip, yra subjektyvių priežasčių – traumos, žaidėjų išvykimai. Komanda pernai buvo žinoma kaip turinti vieną geriausių gynybų, o šiemet ši dalis šlubuoja. Jeigu anksčiau galėdavome remtis gynyba ir, gerai atlikus darbą gynyboje, puolime būdavo lengviau, tai šiais metais mes gynyboje nedirbame iki galo, tada turime nesusikalbėjimą, puolime tada tampa sunkiau.

– Ar tas žaidėjų pokalbis pakeitė vadovybės planus?

– Ne, tikrai pokalbis su žaidėjais vadovybės planų nepakeitė. Pokalbiai su žaidėjais vyksta nuolat. Turėjome pokalbį prieš rungtynes su „Panathinaikos“. Tada tai turėjo teigiamą reakciją, komanda tose rungtynėse atrodė visai kitaip. Taip ir po vakar rungtynių turėjome pokalbį su žaidėjais ir treneriais. Žaidėjai išreiškė savo nuomonę, kad yra ir jų kaltės, ne tik trenerio, kad ir jie yra atsakingi už rezultatus ir tai, kaip mes žaidžiame.

– Jeigu pirmasis pokalbis jau buvo, tai kodėl tuomet po jo spaudos konferencijos nebuvo, o šiandien ją turime? Kokia yra šios dienos žinutė?

– Šiandien žinutė yra ta, kad mes visiškai pasitikime treneriu Kaziu. Viešoje erdvėje atsirado daug nuomonių ir pasvarstymų, kad vienaip ar kitaip turėtų elgtis klubas. Norime išsklaidyti tas nuomones ir parodyti pasitikėjimą treneriu.

Teigėte, kad visiškai pasitikite treneriu K.Maksvyčiu. Ar teigiate, kad visa pasirodžiusi informacija apie derybas su Šarūnu Jasikevičiumi ir Andrea Trinchieri buvo laužta iš piršto?

– Ne, mes taip neteigiame. Kaip ir visada, bendraujame su agentais, žaidėjais ir kitais treneriais. Ypač tokioje situacijoje, kai komanda buksuoja, žaidžia truputį ne pagal savo galimybes. Natūralu, kad bendraujame su daug skirtingų žmonių.

– Kiek toli buvo pažengusios derybos su A.Trinchieri?

– Negaliu komentuoti šių dalykų. Jeigu faktas įvyksta, jeigu turime kažką oficialaus, mes visada pranešame.

– Ar tiesa, kad Andrea Trinchieri jau šiandien vakare turėjo leistis Kaune?

– Tai yra gandai ir mes tų gandų nekomentuojame. Žinau, kad jūs disponuojate labai plačia informacija, bet kaip ir iki šiol gandų nekomentavome, taip ir dabar.

– Ar yra svarstoma su K.Maksvyčiu sudaryti naują sutartį?

– Tikrai rodome pasitikėjimą K.Maksvyčiu, bet sezonas dar net neįpusėjo. Aišku, dabar yra sunki situacija, tikimės, kad ji pagerės. Ateityje priimsime sprendimus.

– Kokius argumentus krepšininkai išsakė šiandienos pokalbyje?

– Krepšininkai sakė, kad jų netenkina dabartinė situacija, kad jie mato, kur yra mūsų bėdos, kur neužtenka jų pastangų, kur galėtų labiau prisidėti prie komandos rezultatų. Diskusija buvo labai atvira ir smagu, kad jie jaučia, kad situacija nėra gera, kad yra atsakingi. Išreiškė savo mintis ir turėjome labai gerą pokalbį.

– Kaip pats K.Maksvytis reagavo į šią įvykių seką?

– Treneris, kaip ir mes visi, supranta, kad dabar nėra gera situacija kas liečia rezultatus ir komandos žaidimą. Treneriai irgi jaučia įtampą, tai yra normalu. Po pokalbių, viską išsiaiškinus, įtampa turėtų nukristi ir komanda turėtų susijungti.

– Ar po tokios įvykių sekos trenerio klausimas padedamas į šoną?

– Pokalbiai vyksta visada, bet jie dažnesni, kai situacija yra tokia. Taip, mes pasitikime treneriu, leidžiame dabar jam ramiai dirbti, kad rezultatai gerėtų.

GALERIJA

  • P. Jankūnas: visiškai pasitikime treneriu K. Maksvyčiu
  • P. Jankūnas: visiškai pasitikime treneriu K. Maksvyčiu
E. Ovčarenko / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (27)

As ne

nei tavim ,nei buvusiu.

Kuba

Vargšas Paulius, jis vyniojis kaip ungurys ant keptuvės..jau ko verti jo tvirtinima, kad visiškai pasitiki, bet derasi su kitais treneriais..ir beperstojo kartojimas, kad pasitiki, pasitiki pasitiki,,kad neapsi..dabar reikia prašyti Šaro, kad pasigalėtų Žalgirio..įdomu..

as

ka apie jankuna,grazoliukas,pasipuosias,bet ne su savo protu valdo ,toliau bus dar sukiau,palaukyme
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS