Paaiškėjo naujoji L. Jameso karjeros stotelė | Diena.lt

PAAIŠKĖJO NAUJOJI L. JAMESO KARJEROS STOTELĖ

NBA žvaigždė LeBronas Jamesas apsisprendė keltis į naują komandą. 33-ejų metų 203 cm ūgio atletas dėl ketverių metų 154 mln. JAV dolerių vertės kontrakto susitarė su Los Andželo „Lakers“.

Apie tai pirmieji paskelbė paskelbė „Klutch Sports“. Pirmąjį sezoną LeBronas naujoje komandoje uždirbs 35 mln. JAV dolerių, antrąjį – 37 mln. JAV dolerių, trečiąjį – 39 mln. JAV dolerių, o ketvirtąjį – 41 mln. JAV dolerių.

„Ačiū Šiaurės rytų Ohajui už 4 neįtikėtinus sezonus. Tai visada bus mano namai“, – savo „Instagram“ paskyroje žinute pasidalino LeBronas.

Žinias patvirtinęs „Yahoo“ žurnalistas Shamsas Chanaria pranešė, kad prieš ketvirtąjį kontrakto sezoną LeBronas galės nutraukti sutartį.

Tuo metu ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski teigia, kad dėl L. Jameso apsisprendimo nesikeičia Kawhi Leonardo situacija – jis ir toliau nori žaisti „Lakers“ klube.

Tai tapo trečioji L. Jameso karjeros komanda. Nuo 2003 iki 2010 metų jis žaidė Klivlando „Cavaliers“ klube, tuomet ketveriems metams persikėlė į Majamio „Heat“, o nuo 2014 iki šių metų gynė „Cavaliers“ garbę.

Puolėjas Klivlande galėjo ir toliau rungtyniauti, tačiau nusprendė pasinaudoti galimybe nutraukti kontraktą.

Su „Cavaliers“ L. Jamesas 2016 metais laimėjo NBA čempionų titulą. Su „Heat“ jis tai padarė 2012 ir 2013 metais.

LeBronas Klivlandą palieka būdamas svarbiausių kategorijų lyderiu. Jis klubo istorijoje pelnė daugiausiai taškų, atkovojo daugiausiai kamuolių, atliko daugiausiai rezultatyvių perdavimų ir perėmė daugiausiai kamuolių.

Vieną geriausių karjeros sezonų sužaidęs L. Jamesas vidutiniškai rinkdavo po 27,5 taško, atlikdavo po 9,1 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 8,6 kamuolio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS