Pagerbs 1999-ųjų Eurolygos čempionus | Diena.lt

PAGERBS 1999-ŲJŲ EUROLYGOS ČEMPIONUS

  • 0

Kauno "Žalgirio" ir Stambulo "Fenerbahce" krepšininkų mačas sutampa su jubiliejumi: prieš 20 metų žalgiriečiai pirmą ir kol kas vienintelį kartą tapo Eurolygos čempionais.

Triumfavo Miunchene

1999-aisiais Miuncheno "Olympiahalle" arenoje įvykusio Eurolygos finalo ketverto turnyro pusfinalyje balandžio 20-ąją "Žalgirio" komanda 87:71 įveikė Pirėjo "Olympiakos" ekipą.

Tąkart nugalėtojams 19 taškų pelnė Anthony Bowie, 15 – Dainius Adomaitis, 13 – Tyus Edney, 10 – Saulius Štombergas.

Balandžio 22-ąją finale kauniečiai 82:74 privertė kapituliuoti Bolonijos "Kinder" krepšininkus.

A.Bowie surinko 17 taškų, T.Edney – 14, S.Štombergas ir Jiržis Zidekas – po 12, Mindaugas Žukauskas – 11.

Naudingiausiu finalo ketverto turnyro žaidėju buvo pripažintas T.Edney, kartu su juo į simbolinį penketuką išrinkti žalgiriečiai A.Bowie, S.Štombergas ir Eurelijus Žukauskas bei "Kinder" žaidėjas Radoslavas Nesterovičius.

Ruošiasi iškilmėms

Istorinės pergalės kalviai bus pagerbti kitą savaitę "Žalgirio" arenoje.

Balandžio 23-iąją per Eurolygos ketvirtfinalio "Žalgirio" ir "Fenerbahce" rungtynių didžiąją pertrauką 1999-ųjų čempionų taurės kopijos bus įteiktos anuometės Kauno komandos žaidėjams M.Žukauskui, E.Žukauskui, Tomui Masiuliui, D.Adomaičiui, Dariui Maskoliūnui, S.Štombergui, Kęstučiui Šeštokui, Giedriui Gustui, J.Zidekui bei treneriams. Į Lietuvą atvykti negalės tik amerikiečiai T.Edney ir A.Bowie.

Iškilmes vainikuos ypatinga ceremonija: "Žalgirio" arenos šlovės galeriją papildys sportiniai marškinėliai su buvusio "Žalgirio" vyriausiojo trenerio Jono Kazlausko inicialais.

"Tą naktį iš Amerikos paskambinęs Arvydas Sabonis pasakė: vyrai, jūs dar nesuprantate, ką padarėte! Iš pradžių tikrai atrodė, kad nieko svarbaus neįvyko: tiesiog iškovojome pergalę, o rytoj – vėl naujas darbas, – viename interviu, prisiminęs 1999-ųjų triumfą, kalbėjo J.Kazlauskas. – Tada mes žaidėme kitokį, totalinį, krepšinį – tipinį lietuvišką."

Iš pradžių atrodė, kad nieko svarbaus neįvyko: tiesiog iškovojome pergalę, o rytoj – vėl naujas darbas.

"Real" atsilaikė

Belaukiant istorinės sukakties, sužaistos visos šio Eurolygos sezono ketvirtfinalio pirmos rungtynės.

Nepasisekė Atėnų "Panathinaikos" komandai, kuriai atstovauja Lukas Lekavičius – Graikijos atstovai Ispanijoje 72:75 pralaimėjo Eurolygos čempiono titulą ginančiam Madrido "Real". L.Lekavičius surinko 7 taškus, o buvęs "Žalgirio" legionierius Ianas Vougioukas – 10 taškų ir šešis kartus atkovojo kamuolį.

Stambulo "Anadolu Efes" savo aikštėje 75:68 įveikė "Barceloną". Rungtynes "Sinan Erdem" arenoje stebėjo 14 958 žiūrovai. Nugalėtojams buvęs Kauno žalgirietis Vasilije Micičius pelnė 21 tašką (pataikė 4/5 tritaškių) ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o Barselonos ekipoje Kevinas Pangosas surinko 12 taškų.

Vakar antras mačo iki trijų pergalių rungtynes žaidė "Fenerbahce" ir "Žalgiris" (pirma dvikova – 76:43) bei Maskvos CSKA ir Vitorijos "Baskonia" (94:68).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS