Panevėžyje duotas startas Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonui | Diena.lt

PANEVĖŽYJE DUOTAS STARTAS LIETUVOS MOTERŲ KREPŠINIO LYGOS SEZONUI

Šiandien Panevėžio dailės galerijoje vyko Panevėžio moterų krepšinio klubo pristatymas bei Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezono atidarymas.

Renginio metu pristatytos LMKL komandos, naujai suburta A lygos Panevėžio komanda „KK Panevėžys“, komandų treneriai ir vadovai.

„Nuoširdžiai sveikinu visus Jus čia, į Lietuvos moterų krepšinio lygą grįžtančiame Panevėžyje. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad mūsų miestą šį sezoną džiugins po 7 metų pertraukos į aukščiausią Lietuvos moterų krepšinio lygą grįžtanti Panevėžio komanda. Komanda, kuri ne tik pavadinimu, bet ir savo sudėtimi nuo žaidėjų, trenerių iki administracijos yra tikrai panevėžietiška. Linkiu lygai ir visoms komandoms įdomaus sezono, skambių pergalių ir kuo didžiausios sėkmės“, – sveikinimo žodį tarė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas.

Aukščiausioje lygoje žaisianti moterų krepšinio komanda „KK Panevėžys“ suburta po 7 metų pertraukos. Joje rungtyniaus ne tik moterų krepšinio pasaulyje puikiai pažįstamos krepšininkės, bet ir būrys panevėžiečių: tai Toma Pulokaitė, Kristė Timofejeva, Evelina Razgutė, Agnesė Garčinskaitė, Kamilė Žukaitė, Goda Vašurenkaitė, Urtė Bukauskaitė, Austėja Rauckytė, Šeila Gudinskaitė, Goda Jusytė. Krepšininkes treniruos Tomas Taučius, komandai vadovaus Remigijus Kuodis.

„Moterų krepšinis šiuo metu išgyvena tikrą renesansą  ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Lietuvoje vyksta merginų jaunimo tarptautiniai turnyrai bei Europos čempionatai, numatyti atrankiniai turnyrai į pasaulio čempionatą. Lietuvos krepšinio federacija išsikėlė ambicingą planą - pritraukti kuo daugiau moterų į krepšinio klubus ir taip skatinti klubinį moterų krepšinį Lietuvoje. Panevėžiui buvo pasiūlyta steigti naują moterų krepšinio klubą, atstovaujant miestui bei rajonui prestižiniame Lietuvos moterų krepšinio lygos A divizione. Komandai pirmame sezone keliami tikslai - pasiekti pergalę prieš mūsų strategijoje numatytus klubus“, – kalbėjo Panevėžio moterų krepšinio komandos prezidentė Santa Vaškevičienė.

Šiemet LMKL dalyvaus 6 komandos, o Baltijos lygoje – 12. LMKL vyks keturių ratų sistema, Baltijos lyga – dviejų.

Naujas LMKL čempionatas startuos rugsėjo 25 d., „KK Panevėžys“ pirmąsias rungtynes „Kalnapilio“ arenoje žais rugsėjo 29 d. prieš Šiaulių „Šiauliai-Vilmers“ komandą.

GALERIJA

  • Panevėžyje duotas startas Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonui
  • Panevėžyje duotas startas Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonui
  • Panevėžyje duotas startas Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonui
  • Panevėžyje duotas startas Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonui
Panevėžio miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS