Paskutinės dienos intriga: kokie varžovai teks lietuviams? | Diena.lt

PASKUTINĖS DIENOS INTRIGA: KOKIE VARŽOVAI TEKS LIETUVIAMS?

Lietuvos rinktinė Europos čempionato aštuntfinalio rungtynes žais šeštadienį Stambule. Su kuo teks kovoti, paaiškės jau netrukus.

Dainiaus Adomaičio auklėtinių varžovais pirmajame atkrintamųjų varžybų etape bus A pogrupio komanda – priklausomai nuo vietos, tai gali būti Slovėnija, Prancūzija, Suomija, Graikija arba Lenkija.

Lietuviai B grupėje gali užimti 1-3 vietas. Laimėjimas prieš vokiečius mūsiškiams garantuotų pirmą vietą. Tai reikštų, kad atkrintamosiose jų lauktų Graikijos arba Lenkijos komanda. Šios dvi ekipos kovos tarpusavyje ir dvikovos laimėtoja užims ketvirtąją vietą A grupėje.

Įveikus šį etapą, lauktų Kroatija (jau tikra dėl antrosios vietos C grupėje) arba trečioji D grupės ekipa.

Pralaimėję vokiečiams, lietuviai liktų antri, jeigu Gruzijos rinktinė rytoj pralaimės italams. Tokiu atveju mūsiškiai kautųsi su trečiąja A grupės ekipa, o ja gali tapti Suomija, Prancūzija arba Slovėnija. Šios trys rinktinės gali užimti bet kurią vietą nuo pirmos iki trečios.

Įveikę šį etapą, mūsiškiai ketvirtfinalyje susitiktų su Ispanija (jau tikra dėl pirmosios vietos C grupėje) arba ketvirtąja D grupės ekipa.

Jeigu mūsiškiai pralaimėtų, o Gruzija įveiktų Italiją, tada lietuviai smuktų į trečią vietą ir kitame etape kautųsi su antrąja A grupes komanda, kuria pretenduoja tapti Suomija, Prancūzija arba Slovėnija. Šios poros laimėtojo kitame etape lauktų D grupės nugalėtojas arba ketvirta C grupės komanda.

Slovėnija susikaus su Prancūzija ir pergalės atveju iškovos pirmąją vietą grupėje. Suomiai tada liktų antri, o prancūzai – treti.

Jeigu prancūzai įveiktų slovėnus, o suomiai – islandus, tuomet trys rinktinės turėtų po lygiai pergalių. Skaičiuotųsi šių rinktinių tarpusavio rezultatas, o jis šiuo metu yra toks: slovėnai turi +3, suomiai -1, o prancūzai -2. 

Jei prancūzai laimi 3 taškais, jie kyla į pirmą vietą, slovėnai – antri, suomiai – treti. Jei 2 taškais – tuomet slovėnai lieka pirmi, prancūzai antri, suomiai treti. Jei 1 tašku – slovėnai pirmi, o suomių ir prancūzų žiūrimas trijų komandų tarpusavio rungtynių įmestų taškų skaičius. Jei 4 taškais – prancūzai pirmi, o slovėnų ir suomių žiūrimas trijų komandų tarpusavio rungtynių įmestų taškų skaičius. Jei 5 ir daugiau taškų – prancūzai pirmi, suomiai – antri, slovėnai – treti.

Graikijos ir Lenkijos dvikovos laimėtojas užima ketvirtąją vietą.

Lietuvos ir Vokietijos mačo laimėtojas užima pirmą vietą grupėje. Pralaimėję vokiečiai liktų antri. Lietuviai pralaimėję antri liktų tik tuo atveju, jei pralaimėtų ir gruzinai.

Jei lietuviai pralaimi, o gruzinai laimi, tada pastarieji kyla į antrą vietą, o mūsiškiai – į trečią. Italai tada užima ketvirtąją vietą.

Ukrainiečiai gali įšokti į atkrintamųjų traukinį, jeigu įveiktų izraeliečius, o gruzinai patirtų nesėkmę. Izraelis jau nebeturi vilčių patekti į atkrintamąsias.

Ispanija jau rami dėl pirmosios vietos, Kroatija – dėl antrosios. Čekai ir rumunai nebepateks į atkrintamąsias, todėl vienintelis klaustukas – kas užims trečią, o kas – ketvirtą vietą.

Juodkalnija liktų trečia, jei įveiktų Rumuniją arba sulauktų Vengrijos nesėkmės. Vengrija užimtų trečią vietą, jei įveiktų ispanus, o Juodkalnija pralaimėtų.

Belgai ir britai nebeturi vilčių patekti į atkrintamąsias. Serbai liks pirmi, jei įveiks belgus, o rusai pralaimės britams, arba pergales iškovos ir rusai, ir latviai.

Latviai pakiltų į pirmą vietą, jeigu patys laimėtų, o serbai sukluptų. Tokiu atveju rusai liktų antri, o serbai – treti.

Rusai pakiltų į pirmą vietą, jeigu laimėtų patys, o latviai pralaimėtų. Tada serbai užimtų antrą vietą, o latviai – trečią.

Latviai gali kristi į ketvirtą vietą, jeigu nusileistų turkams. Pastarieji tada pakiltų į trečią vietą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS