Pergalę nukalė snaiperės metimai | Diena.lt

PERGALĘ NUKALĖ SNAIPERĖS METIMAI

Rezultatyvus klubo vadovės Rasos Žemantauskaitės-Matlašaitienės pasirodymas nulėmė pergalę  „Hoptrans-Sirenų“ ekipai. Kauno rajono krepšininkės trečiadienį savo aikštėje 85:73 (21:16, 24:19, 19:18, 21:20) palaužė Grodno „Olimpia“ klubą ir įsirašė antrąjį laimėjimą Baltijos krepšinio lygos (BWBL) pirmenybėse.

Į Lietuvą viešnios iš Baltarusijos atvyko būdamos mačo favoritės – laimėjusios 3 iš 4 mačų. Kauno rajono komanda, savo ruožtu, pergale džiaugėsi tik sykį – kai dar pernai 87:47 namuose sutriuškino RSU/Merks ekipą. Antrosios pergalės teko laukti beveik du mėnesius.Tačiau trečiadienį „Hoptrans-Sirenos“  jau nuo rungtynių pradžios skambiai pareiškė apie savo ketinimus. Nors iki pirmojo kėlinio vidurio baltarusės dar palaikė intrigą ir net pirmavo 9:8, Lino Šalkaus auklėtinės spurtavo 8:0 ir atsiplėšė 21:16. 

Antrajame kėlinyje  jos neužleido pozicijų ir toliau išlaikė persvarą, o sužaidus kiek daugiau nei 4 minutes, po Santos Okockytės tolimo metimo, pirmavo – 32:27. Likus žaisti mažiau nei minutę iki didžiosios pertraukos, Kauno rajono komanda pasiekė dviženklę persvarą – 43:33. Ją išlaikė ir iki kėlinio pabaigos – 45:35.

Po ilgosios pertraukos „Hoptrans-Sirenos“ ir toliau neleido priešininkėms bent kiek prisivyti. Atvirkščiai, įpusėjus kėliniui, R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė smeigė tritaškį. Taip padidindama savo ekipos persvarą iki 13 taškų ir pradėdama dar vieną ekipos spurtą. Po dar 7 šeimininkių taškų jo nutolo triuškinamai 64:44. Atrodė, kad rungtynių baigtis nulemta. Vis dėlto baltarusės, nors dėl rankos lūžio neteko įžaidėjos Karalinos Betseika, pamažu skirtumą aptirpdė ir prieš paskutinį kėlinį atsilikinėjo tik 64:53.

Ketvirtajame kėlinyje „Olimpia“ spurtas tęsėsi. Jos laimėjo dar vieną atkarpą 14:5 ir priartėjo iki 67:69. Atsiradus įtampai komandos kurį laiką žengė koja kojon. Likus dviems minutėms šeimininkės buvo priekyje vos 74:73. Tačiau tuomet, supratusios, kad juokauti su baltarusėmis nevalia, jos spurtavo 11:0 ir šventė pelnytą pergalę – 85:73.

„Hoptrans-Sirenoms“ daugiausia taškų pelnė R.Žemantauskaitė-Matlašaitienė – 25. Ji atliko 6 rezultatyvius perdavimus. Ši krepšininkė atstovaus Kauno rajono klubą sekmadienį Utenoje vyksiančioje Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) Žvaigždžių dienoje. Gintarė Jasiunskaitė pridūrė 12 taškų, Santa Okockytė 11 (4/5 dvitaškių). Vidurio puolėja Ieva Prėskienytė pasižymėjo 10 taškų ir 5 atkovotais kamuoliais.

„Olimpia“ gretose Volha Kapylova pelnė 18 taškų, Natalija Dashkevich 14 (6 atk. kam.), Marija Filonchyk 11 (8 atk. Kam.).

B grupėje „Hoptrans-Sirenos“ (2 laimėjimai ir 3 nesėkmės ) užima 3-ąją poziciją, o „Olimpia“ (3 ir 2) - laipteliu aukščiau.

Kitose dienos rungtynėse Kokšetau „Okzhetpes“ (Kazachstanas) ekipa 91:65 sutriuškino Odesos „Interchim“ (Ukraina) klubą. A grupėje Kazachstano komanda (4 ir 1) užima 2-ąją vietą. Odesos krepšininkės (4 ir 3) trečios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS