Pirmieji mačai – varžovų aikštėse | Diena.lt

PIRMIEJI MAČAI – VARŽOVŲ AIKŠTĖSE

  • 0

Kauno „Žalgirio“, Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ir Vilniaus „Wolves“ krepšininkai kovas Europos turnyruose pradės spalio mėnesį.

Spalio 5-ąją – Italijoje

Žalgiriečiai pirmąsias Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes žais svečiuose – spalio 5-ąją Italijoje išmėgins jėgas su Bolonijos „Virtus“ komanda.

13 d. – mačas Kaune: svečiuosis Belgrado „Crvena zvezda“, kurią papildė Rokas Giedraitis.

Su Eurolygos čempionu Madrido „Real“ kauniečiai susitiks spalio 17-ąją Ispanijoje ir 2024 m. balandžio 11-ąją – „Žalgirio“ arenoje (tai bus paskutinio – 34 turo – dvikova).

Iš 17 Kaune numatytų mačų 8 bus sužaisti penktadienį, 6 – ketvirtadienį, 2 – antradienį ir vienas – trečiadienį (2024 m. sausio 31 d. su Stambulo „Anadolu Efes“).

Su Eurolygos čempionu Madrido „Real“ kauniečiai susitiks spalio 17-ąją ir 2024 m. balandžio 11-ąją.

Formato pokyčiai

Eurolygos turnyro reguliarųjį sezoną 7–10 vietose užbaigę klubai dėl dviejų kelialapių į ketvirtfinalį kovos įkrintamosiose varžybose.

Septintą ir aštuntą pozicijas užėmusios ekipos rungtyniaus dėl septintos vietos, o šį mačą pralaimėjusi dėl teisės būti tarp aštuonių stipriausių dar varžysis su devintos ir dešimtos komandų dvikovos nugalėtoja.

Namų aikštės pranašumą visose porose turės aukštesnę vietą po reguliariojo sezono užėmę kolektyvai.

Startuos svečiuose

Spalio 3-iąją Europos taurės turnyre debiutuosianti „Wolves“ komanda Prancūzijoje susitiks su „Paris Basketball“ ekipa.

Antras A grupės mačas – 11 d. Vilniuje: atvyks Tel Avivo „Hapoel“.

B grupėje rungtyniausiantys „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai 4 d. svečiuose kausis su Podgoricos „Buducnost“ (Juodkalnija), o 10 d. namuose – su Salonikų „Aris“ (Graikija).

Palyginti su praeitu sezonu, pakeistas Europos taurės turnyro formatas: į atkrintamųjų varžybų etapą iš grupių pateks ne po 8, bet po 6 ekipas. Be to, 1–2 vietas užėmę klubai iškart keliaus į ketvirtfinalį, kiti žais aštuntfinalio mačus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS