Po pokalbio su Šaru „Žalgirio“ serbas suprato savo vaidmenį | Diena.lt

PO POKALBIO SU ŠARU „ŽALGIRIO“ SERBAS SUPRATO SAVO VAIDMENĮ

  • 0

Prie Kauno „Žalgirio“ komandos jau sezonui prasidėjus prisijungė ir paskutinioji Šarūno Jasikevičiaus dėlionės dalis – 23-ejų metų 196 cm ūgio gynėjas iš Serbijos Vasilije Micičius.

Pastarąjį sezoną serbas žaidė Turkijos krepšinio lygoje Bursos „Tofas“ komandoje, kurioje buvo vienas lyderių. Į Kauną atvykęs V.Micičius su „Žalgiris TV“ kalbėjo apie norą žaisti „Žalgiryje“ ir mokytis iš vyriausiojo trenerio Š.Jasikevičiaus.

„Džiaugiuosi būdamas „Žalgirio“ dalimi. Kai išgirdau, kad jie manęs nori, apsisprendžiau labai greitai, – apie sprendimą prisijungti prie „Žalgirio“ kalbėjo V.Micičius. – Nekantravau visą vasarą, kol galėsiu čia atvykti ir esu labai laimingas, jog sezoną pradėjome pergalėmis. Tikiu, kad atėjus laikui būsime labai gera komanda.“

Serbas po metų pertraukos siekė grįžti į Eurolygą ir ieškojo tos komandos, kuri jam suteiktų geriausią galimybę parodyti save aukščiausiame lygyje.

„Laukiau pasiūlymų iš Eurolygos klubų, svarsčiau, kas galėtų būti geriausia man, ir tikiu, jog tai yra geriausias šansas. Kalbėjausi su savo geru draugu Leo Westermannu, jis pasakė daug gerų dalykų apie šią vietą. Manau, svarbiausia priežastis, kodėl pasirinkau šią vietą yra tai, kad turėsiu galimybę žaisti“, – sezono pradžioje entuziazmo neslėpė gynėjas.

„Žalgiris TV“ žurnalisto paklaustas apie tai, ar yra tekę praeityje žaisti prieš dabartinius komandos draugus, V.Micičius paminėjo, jog yra žaidęs prieš du iš jų.

Džiaugiuosi būdamas „Žalgirio“ dalimi. Kai išgirdau, kad jie manęs nori, apsisprendžiau labai greitai.

„Teko žaisti prieš Keviną Pangosą, kai buvau labai jaunas, tuo metu jis žaidė Kanadoje. Yra tekę žaisti ir prieš Axelį Toupane“, – jaunimo turnyrus prisiminė serbas.

Ne paslaptis, jog dauguma naujųjų „Žalgirio“ krepšininkų priviliojo galimybė dirbti su treneriu Š.Jasikevičiumi. Reiklus treneris daugeliui palieka neišdildoma įspūdį, o žaidėjai greitai įsitikina, jog čia galės daug išmokti.

„Mes šnekėjome ir jis pažadėjo tik tiek, kad mes daug dirbsime ir atsiduosime krepšiniui, kas man yra labai svarbu, – apie bendrus poreikius su treneriu kalbėjo V.Micičius. – Tikiu, kad visą kitą turėsiu užsitarnauti ir labai dėl to stengsiuosi. Džiaugiuosi, kad jis buvo labai geras įžaidėjas ir gali mane daug ko išmokyti, o tai man yra svarbu, nes, manau, jog dar turiu, kur tobulėti. Taip pat smagu, kad kartais žaidžiame su dvejais arba trimis įžaidėjais – tai taip pat labai naudinga – galiu kurti progas sau arba kitiems. Manau, kad mes aiškiai suprantame mano vaidmenį komandoje.“

V.Micičius yra gana universalus žaidėjas, kuris gali žaisti tiek įžaidėju, tiek gynėju. Žinoma, galima daryti prielaidas, kad treneris kai kuriose rungtynėse serbą išbandys ir trečioje pozicijoje.

„Pastarąjį sezoną Turkijoje aš žaidžiau tiek pirmoje, tiek antroje pozicijoje. Manau, kad tai yra mano pliusas, – savo universalumu neabejojo gynėjas. – Taip pat mana patinka kurti galimybes kitiems arba susikurti vietos sau ir mesti į krepšį, nes daug dirbu būtent ties šiais aspektais.

Manau, kad per tiek daug susitikimų, apie 80, gali nutikti tikrai daug kas. Noriu tik, kad aš ir komandos draugai išvengtume traumų. Mes kausimės kiekvienose rungtynėse, kaip paskutinėse, nes toks mūsų charakteris. Tikiu komanda ir kovosime iki paskutinės sekundės.“

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS