Po pralaimėto trilerio – trenerio pažadas | Diena.lt

PO PRALAIMĖTO TRILERIO – TRENERIO PAŽADAS

"Pametėme galvą. Jei norime pretenduoti į aukštesnes vietas, tokių dalykų negali būti", – atsiduso Rokas Kondratavičius. Jo vadovaujamos Kauno "Aistės-LSMU" išleido rankose jau laikytą pergalę prieš čempionato lyderę Vilniaus "Kibirkštį".

Patarimai nepadėjo

Vilnietės pademonstravo tvirtą charakterį, panaikino 13 taškų deficitą, išplėšė du pratęsimus ir jungtiniame "MultiGyn" moterų lygos čempionate 89:85 palaužė "Aisčių-LSMU" ekipą.

Bendrame Lietuvos, Latvijos ir Estijos čempionate vilnietėms tai buvo 3 pergalė per 4 rungtynes, o Lietuvos čempionate "Kibirkštis" įsirašė 7 pergalę ir lieka vienintele nepralaimėjusia komanda.

"Žinojome, kad vilnietės spaus ir tam spaudimui ruošėmės. Specialiai dėl to paprašiau minutės pertraukėlės. Išaiškinau būdus, kaip iš to spaudimo išsivaduoti, bet merginos vis tiek į aikštę žengė sutrikusios", – gūžčiojo pečiais R.Kondratavičius.

Treneris neturėjo priekaištų dėl merginų kovingumo, tačiau pripažino, kad jos pralaimėjo jau beveik laimėtą mačą.

Nesustabdė amerikietės

Pagirtinai didžiąją rungtynių dalį besigrūmusios aikštės šeimininkės ketvirto kėlinio pradžioje pirmavo 13 taškų skirtumu. Tačiau tuomet "Kibirkšties" vyriausiasis treneris Valdas Gecevičius buvo nubaustas technine pražanga, kuri tarsi pažadino jo ekipą.

Ypač drąsiai iniciatyvos ėmėsi Vilniaus klubo legionierė Morgan Pullins. Amerikietė pagrindinio laiko pabaigoje dvitaškiu išplėšė pirmąjį pratęsimą, o jam baigiantis neįtikėtinai nusigriebė kamuolį ir pasiuntė ekipas į antrąjį. Trečio šanso vilnietės varžovėms nedovanojo ir šventė pergalę.

"Negalime tokiais momentais taip klysti. Per pirmąjį pratęsimą kontroliavome situaciją, bet vėl… neatkovotas kamuolys, praleisti taškai. Per antrąjį pratęsimą – tas pats. Varžovės nebeturi laiko metimui, bet mes neatsikovojame kamuolio ir gauname taškus", – stebėjosi R.Kondratavičius.

M.Pullins per 46 min. pelnė 27 taškus, atkovojo 16 ir perėmė 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir 1 metimą blokavo. 25 metų 183 cm ūgio puolėja surinko 36 naudingumo balus.

"Labai didžiuojuosi mūsų komanda, kuri niekada nenuleido rankų. Nenustojome kautis net kai dėl pražangų netekome abiejų savo įžaidėjų. Tai komandinė pergalė", – kuklinosi mačo didvyrė.

Atvyksta latvės

Geriausia Lietuvos 2018 m. jaunoji krepšininkė Gabija Meškonytė pelnė 22 taškus. Kaunietėms daugiausia taškų įmetė Kristina Druskytė (23), Karolina Kazočiūnaitė ir Greta Tamašauskaitė po 12, Gabija Šėgždaitė 11, Vaida Ruseckienė 10.

"Aistės-LSMU" šalies pirmenybėse su 4 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais lieka antroje pozicijoje, o bendrame Baltijos šalių čempionate su 3 laimėjimais ir 1 nesėkme žengia trečios. Artimiausią mačą kaunietės žais gruodžio 21 d. savo aikštėje su Rygos "Stradina Universitate" komanda.

"Kad ir kaip būtų, reikia pasimokyti ir padaryti būtinas išvadas. Negalime jau dabar laidoti sezono. Laukia dar daug rungtynių, kurias galime ir turime laimėti", – pabrėžė "Aisčių-LSMU" treneris R.Kondratavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS