Policija jau analizuoja pirmuosius keiksmažodžių arenoje atvejus | Diena.lt

POLICIJA JAU ANALIZUOJA PIRMUOSIUS KEIKSMAŽODŽIŲ ARENOJE ATVEJUS

  • 1

LKL finalų metu priėmus draudimą keiktis, vakar policijos pareigūnai gavo pirmosios medžiagos prieš prasižengusiuosius.

Apie tai informavo lygos atstovai, oficialioje socialinio tinklo paskyroje pasidalinę informacija, jog policija jau turi vaizdo įrašų su necenzūrinius žodžius vartojančiais sirgaliais.

„Vakar policija skyrė ypatingą dėmesį sirgalių elgesiui, kai kurie netinkamai besielgę ir viešąją tvarką pažeidinėję asmenys užfiksuoti. Policija informavo, kad „turi filmuotą medžiagą, ją išanalizuos ir priims sprendimus“, – rašoma LKL pranešime, kur cituojami policijos atstovai.

Trečiosios LKL finalo serijos rungtynės Kaune buvo pirmosios, kuriose jau buvo taikomas draudimas keiktis.

Pirmą kartą informacija apie naują draudimą viešumą pasiekė trečiadienį, kai sirgaliai gavo laišką iš „Žalgirio“ komunikacijos direktorės Akvilės Dagilytės.

„Po paskutinių rungtynių Vilniuje, kai ausis kaito nuo keiksmažodžių fanų skanduotėse, mūsų apsauga kartu su Lietuvos policija priėmė sprendimą bausti už keiksmažodžius, kaip viešosios tvarkos pažeidimą. Tai įspėkite fanus, kad prisižiūrėtų ir išvengtų kelionės į nuovadą ir baudų. Mes saviškius taip pat įspėjome“, – rašyta laiške.

Tokį laišką gavo tiek „Lietuvos ryto“, tiek ir „Žalgirio“ fanų grupuotės. Skelbiama, kad šis įspėjimas galioja visoms arenoms.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Seržas

Keiktis viešoje vietoje niekada nebuvo leidžiama. Už tai buvo taikoma administracinė atsakomybė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS