Prieš Eurolygos mačą – jaunimo apšilimas | Diena.lt

PRIEŠ EUROLYGOS MAČĄ – JAUNIMO APŠILIMAS

Galingas startas nepadėjo Kauno „Žalgirio“ jauniesiems krepšininkams palaužti vieno lygos favoritų Šakių „Vyčio“ klubo. Kauniečiai savo aikštėje spurtavo 11:2, tačiau netruko kristi į duobę ir vėliau neprilygo svečiams.

Prieš penktadienio vakaro Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ pagrindinės ekipos ir turnyro vicečempionės Stambulo „Fenerbahce“ sirgaliai „apšilo“ stebėdami antrosios Kauno klubo ekipos kovas. Gausiai į „Žalgirio“ treniruočių centrą Petrašiūnuose susirinkę žiūrovai išvydo atkaklų mūšį Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Jie, kaip ir „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Robertas Javtokas, neliko nesivylę. Nors jaunieji žalgiriečiai ir neiškovojo pergalės, jie pademonstravo charakterį sugrąžindami intrigą po to kai atsilikinėjo triuškinamai.

Gerą kauniečių startą „Vytis“ nubraukė agresyviais prasiveržimais po krepšiu. Pradžioje ypač pasižymėjo įžaidėjas Paulius Semaška, draskęs šeimininkų gynybą pats ir puikiai asistavęs komandos draugams. 

Po ilgosios pertraukos šakiškiai pažėrė tritaškių seriją. Tritaškį pataikė Justas Sakalauskas. Iš karto po to Paulius Beliavičius, Erikas Jakštys ir Marijus Užupis kitas tris Šakių komandos atakas užbaigė tolimais metimais ir Eriko Kučiausko vadovaujam kariauna pradėjo dominuoti – 74:53. Trečiajame kėlinyje „Vytis“ pataikė 5 tritaškius, o iš viso per rungtynes realizavo 8 iš 19 bandymų (42 proc. taiklumas).

Tačiau sutriuškinimo neįvyko. Tomo Keršio auklėtiniai rado jėgų atsakomajam spurtui ir likus porai min. skirtumą sušvelnino iki vienženklio. Tuo metu pasižymėjo taikliarankis žalgiriečių gynėjas Arnas Adomavičius, iš viso surinkęs 15 taškų ir tapęs rezultatyviausiu savo ekipoje. Vis dėlto „Vytis“ vėl atsitiesė, atrėmė skubias varžovų atakas ir atitrūko 100:79. Tai buvo jau ketvirtoji

šakiškių pergalė iš eilės NKL pirmenybėse.

Netoli lyderių rikiuojasi ir žalgiriečiai, savo sąskaitoje turintys 3 laimėjimus ir 2 nesėkmes.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė: Erikas Jakštys 19 (3/3 trit.), Marijus Užupis ir Justas Sakalauskas – po 17, Aurelijus Pukelis 13, Šarūnas Vingelis 10.

„Žalgiriui-2“: Arnas Adomavičius 15, Erikas Venskus 13, Rokas Jokubaitis 11.

Rytoj kauniečiai NKL pirmenybėse nežais, o pasigalynės su Minsko „Tsmoki-2“ komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS