Prieš svarbią namų atkarpą – nepradžiuginusi pergalė Podgoricoje | Diena.lt

PRIEŠ SVARBIĄ NAMŲ ATKARPĄ – NEPRADŽIUGINUSI PERGALĖ PODGORICOJE

  • 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pratęsė neeilinę seriją, toliau viską laimėdami išvykose, nors dar nėra iškovoję pergalės namie. Visgi pergalė Podgoricoje, žaidėjų ir trenerio Šarūno Jasikevičiaus vertinimu, buvo darbinė, kuri džiugi tik tuo, kad įsirašytas taškas, kurio iš žalgiriečių buvo tikimasi dar prieš rungtynes.

72:60 įveikę „Budučnost“, Kauno klubo krepšininkai sužaidė nerezultatyviausias sezono Eurolygoje rungtynes ir tuo pačiu praleido mažiausiai taškų. Tai buvo trečioji iš tiek pat galimų pergalė išvykoje.

Visgi žaidimo broko buvo tiek, kad treneris Š.Jasikevičius, po dvikovos bendraudamas su žurnalistais, vis grįždavo prie blogų dalykų, net jei buvo klausiama apie gerus.

„Neturėtume būti patenkinti savo žaidimu. Nesilaikėme savo plano, – sakė Šaras. – Taškas yra taškas, niekas jo iš mūsų neatims, bet reikia galvoti apie savo žaidimą, plano vykdymą. Jis buvo labai prastas. Šitie žaidėjai yra žymiai geresni, žymiai protingesni, nei šiandien parodo.“

Š.Jasikevičius itin nepatenkintas buvo tuo, kaip komanda gynėsi pirmoje mačo pusėje. Prasižengę 13 kartų, kauniečiai varžovus prie baudų metimo linijos siuntė net 13 sykių ir tik dėl netaiklių šeimininkų metimų (prametė 7) įpusėjus mačui rezultatas buvo lygus, o ne neigiamas.

„Budučnost“ ir itin tausojo kamuolį, iki ilgosios pertraukos suklysdami vos 2 kartus, o iš viso rungtynėse prarasdami 7 kamuolius. Kauniečiai 5 klaidas padarė vien pirmajame kėlinyje, tačiau vėliau ėmė žaisti solidžiau ir mačą baigė su 9 klaidomis.

„Varžovai traukėsi nuo užtvarų, veržėsi į stipresniųjų rankų puses ir tai, ką buvome susitarę, mes nevykdėme, – aiškino Artūras Milaknis. – Jie ėmė rinkti taškus, daugybę kartų mes prasižengėme nereikalingose vietose, jau turėdami pražangų limitą, tačiau jie ne visas baudas pataikė. Visa tai susidėjo ir „Budučnost“ gyveno iš mūsų klaidų ir kvailų pražangų.“

Treneris Š.Jasikevičius sakė per ilgąją pertrauką savo auklėtiniams priminęs žaidimo planą, o ne aiškinęs naujus pastebėjimus ar korekcijas, kurias reikėtų padaryti. Atrodo, kad žaidėjai jį išgirdo.

„Žalgiris“ galingai pradėjo trečiąjį kėlinį, septynias atakas iš devynių užbaigdami pelnytais taškais, iš jų du kartus – perėmus kamuolį varžovų aikštės pusėje. Abu kartus dėl to atsakingas buvo Brandonas Daviesas, kaišiojęs rankas taip, kad „Budučnost“ žaidėjams apsisukdavo galvos.

Solidžiai visas rungtynes puolime atrodęs B.Daviesas ryškiausiomis spalvomis spindėjo po ilgosios pertraukos, kai surinko 14 iš savo 20 taškų. Net pusė visų Davieso taškų buvo surinkti dėjimais.

„Momentais atrodėme tikrai gerai, – po mačo sakė B.Daviesas. – Laikėmės žaidimo plano, stabdėme jų atakas, o tai leido užpulti greitai bei žaisti savo žaidimą. Tokių epizodų reikia daugiau.“

Solidžiai šalia Davieso atrodė ir Antanas Kavaliauskas, vos per 12 minučių spėjęs pelnyti 12 taškų ir atkovoti 5 kamuolius. Surinkęs 19 naudingumo balų, jis sužaidė geriausias sezono rungtynes.

Tokie pasirodymai leido lengviau išgyventi Pauliaus Jankūno netektį, kai kapitonas trečiajame kėlinyje vos po keliolikos žaidimo sekundžių buvo pakeistas ir daugiau aikštėje nepasirodė.

Jis greitoje varžovų atakoje apsigynė nuo Earlo Clarko antpuolio, tačiau paskutinį momentą varžovas alkūne pataikė į P.Jankūno šlaunį ir šis iš karto pasiprašė keitimo. Susinervinęs kapitonas ant suolo net nesėdo – jis vaikščiojo už savo komandos draugų, tarsi bandydamas išmindžikuoti skausmą klube.

Šią traumą jis patyrė dar spalio 26-osios mače Atėnuose ir nuo tol skausmai tai sustiprėja, tai susilpnėja.

Į aikštę P.Jankūnas taip ir nebegrįžo, nors Š.Jasikevičius sako, kad kapitonas būtų galėjęs žaisti, jeigu situacija būtų to reikalavusi. Visgi kauniečiai trečiajame kėlinyje susikrovė 7 taškų persvarą, kurios nebeleido panaikinti iki mačo pabaigos, ir Jankūno varginti nebereikėjo. White’as po ilgosios pertraukos žaidė 18 minučių.

Pasibaigus susitikimui, rūbinėje P.Jankūnas iš karto pateko į komandos kineziterapeuto Pauliaus Jaciko rankas ir, kol jo komandos draugai bendravo su žurnalistais, P.Jankūnas gulėjo ant masažinio stalo.

Baigus procedūras, P.Jankūnas savo negalavimus bandė įvardinti su kruopelyte humoro.

„Prasideda aštuntas pasaulio stebuklas, – apie vis grįžtančius skausmus sakė kapitonas. – Iš tikro nežinau, kas yra, bet nieko gero. Praėjusių metų dalykų neliko, susitvarkėme vasarą, bet dabar turbūt užkeikė kas nors.“

„BasketNews.lt“ žiniomis, P.Jankūnui vasarą buvo atlikta neskelbta operacija, po kurios jis mėnesį negalėjo sportuoti. Dėl to jam prireikė laiko įsibėgėti šio sezono pradžioje, tačiau dabar jį stabdo nauji skausmai.

Grįžus namo, „Žalgiriui“ teks bandyti nuimti dar vieną užkeikimą – namų arenos. Per pirmas trejas rungtynes savo aikštėje nelaimėję nė karto, kauniečiai kitą savaitę pradeda atkarpą, kai per penkerias rungtynes net keturis sykius žais savo aikštėje. Bilietų į artimiausią dvikovą su „Barcelona“ nebeliko likus gerai savaitei iki mačo ir tai yra jau trečios išparduotos rungtynės šį sezoną.

Per šią atkarpą kauniečių lauks varžovai, kurie yra pagrindiniai konkurentai kovoje dėl vietos atkrintamosiose varžybose – be jau minėto katalonų klubo taip pat atvyks Maskvos srities „Chimki“ (1-5), Milano „AX Armani Exchange“ (4-2) ir Pirėjo „Olympiakos“ (3-3).

„Mums reikia gerinti detales, nes ateina labai svarbūs mačai, – pabrėžė Š.Jasikevičius. – Mūsų žaidimas turi gerėti greičiau.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS